Як видалити з флешки вірус?

Як видалити з флешки вірус?

Флешки міцно увійшли в наше активне життя як дуже зручний засіб для зберігання і перенесення інформації. Зручність використання сприяє поширенню різноманітних спеціалізованих вірусів, тобто створених спеціально для портативних пристроїв зберігання і розповсюджуються з їх допомогою. Тому питання, як з флешки видалити вірус - дуже актуальне.

  • Безкоштовна програма Анти-ауторан 4.1 давно зарекомендувала себе як надійний засіб для "лікування" флешок від вірусу autorun. *. Програма після запуску сканує кореневі розділи всіх дисків, при необхідності видаляє вірус і створює на флешці папку захисту autorun.inf, яка блокує автоматичний запуск вірусу на флешці. Однак Анти-аутораном можна видалити не всі можливі віруси.
  • Антивірусна програма "Пильне око" здатна виявляти віруси на флешках, в тому числі і раніше невідомі. Програма сумісна з іншими антивірусами, що не оновлює антивірусні бази. Вона відстежує файл автозапуску і, таким чином, блокує дію вірусу. Утиліта має кілька корисних функцій, таких як список виключень і можливість відновити видалені файли. Програма ще вміє справлятися з маскуються під ярлики і папки вірусами. Програма "Пильне око" безкоштовно розповсюджується для жителів Росії і інших країн колишнього СРСР. Вона компактна і швидка.
  • Продовжуючи розмову про те, як з флешки видалити вірус, варто сказати, що заслуговує на увагу така надійна програма як USB Disk Security, яка блокує запуск автоматично запускаються на флешці програм, аналізує ступінь ризику і сигналізує користувачу про небезпеку. А користувач вже вирішує, як далі бути з тією чи іншою програмою. Але, можна і автоматично видаляти потенційно небезпечні файли. Програма, в залежності від версії, має корисні функції, наприклад, дозволяє допускати запис на флешку тільки по паролю. Якщо вірус смирно лежить на флешці і не проявляється в автозапуску, то програма загроз не виявить.


Віруси, тихо лежать на флешці і чекають своєї години, краще сканувати потужними платними антивірусними сканерами типу Доктор Веб або Касперський.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!