Як почистити віруси?

Як почистити віруси?

Улюблений комп`ютер почав глючити, видавати помилки і повільно працювати? А може, флешка не зовсім коректно виконує свої функції? Можливо, і комп`ютер, і флешка підхопили вірус. Коли Ви переконуєтеся в правоті цієї думки, постає питання про те, як почистити віруси. І ось тут на допомогу приходить наша стаття.

Як почистити від вірусів комп`ютер

Антивірусна програма

В сучасних умовах використання комп`ютера важко переоцінити необхідність хорошого антивіруса. Ви можете підхопити вірус, копіюючи на свій комп`ютер інформацію з чужої флешки або диска, а просте відкриття Інтернету через браузер без будь-якого захисту смерті подібно для Вашого комп`ютера! Коли Ви залазить в Інтернет, Ваш комп`ютер починають атакувати десятки вірусів. Справитися з ними може хороша антивірусна програма.

Виберіть з числа наявних антивірусів найбільш підходящий, встановіть його на свій комп`ютер, і він буде сам видаляти віруси, перешкоджаючи їх атаці на комп`ютер. Важливий момент пов`язаний з оновленням антивірусних програм. Якщо Ви постійно користуєтеся Інтернетом, то буде доцільним поставити автообновление. Працює воно так: Ви просто заходите в Інтернет, антивірусна програма починає пошук оновлень для своєї системи, і якщо такі є, то вони швидко вступають в силу, роблячи Ваш антивірус сильніше. Вам потрібно просто один раз зробити потрібні налаштування, а потім можна не турбуватися, - Вам будуть постійно надходити повідомлення про оновлення. Гарна антивірусна програма оновлюється часто і постійно. В ідеалі - щодня, тому що хакери створюють дедалі витонченіші віруси, які стару антивірусну систему обійти можуть, а ось нову - вже немає.



Також можна періодично проводити сканування дисків і будь-яких пристроїв, підключених до комп`ютера. Якщо будуть знайдені віруси, програма їх знайде і видалить або відправить в карантин. Щоб перевірити комп`ютер або пристрої на віруси, Вам потрібно просто відкрити віконце антивірусної програми, вибрати об`єкт, який хочете перевірити на віруси, і натиснути на кнопку «Сканування» або те, що означає цю ж функцію (у різних антивірусів використовується різна термінологія). Залежно від обсягу об`єкта, програмою буде потрібно більшу або меншу кількість часу на його перевірку. Гарна антивірусна програма - найбільш ефективний спосіб того, як почистити віруси.

Служби перевірки на наявність вірусів

Їх можна знайти в Інтернеті. Такі служби дадуть Вам чітку і ясну інформацію про стан захисту і безпеки Вашого комп`ютера. Вони не захистять від зараження тими чи іншими вірусами, але допоможуть виявити і позбутися від уже існуючих у вас на комп`ютері. Можна знайти безкоштовні служби перевірки.

Зупинка роботи вірусу і його видалення



Буває, що вірус атакує комп`ютер непомітно, проте його дія проявляється в тому, що комп`ютер починає дуже повільно працювати. З Вашого комп`ютера можуть здійснюватися розсилки копій через Інтернет. Щоб перемогти такий вірус, спочатку необхідно перешкодити його роботі. Відключіться від всіх мереж і доступу в Інтернет можливими способами, а потім запустіть антивірус.

видалення вручну

Цей спосіб хороший для досвідчених користувачів. Якщо самі до таких не належите, можете попросити більш досвідченого в цьому питанні друга або знайомого. Для початку потрібно з`ясувати природу вірусу. Для цього запускають антивірус, який допоможе дізнатися назву вірусу. Якщо немає антивірусної програми або вона не знаходить вірус, визначити назву шкідливого об`єкта можна за ознаками. Для цього запишіть текст у всіх повідомленнях, які відображає вірус або якщо Ви отримали його по електронній пошті, запишіть назву файлу або тему повідомлення. Ці дані допоможуть Вам виконати пошук характеристики вірусу в Інтернеті. Найбільш ефективні в цьому пошуку сайти антивірусних програм. З їх допомогою Ви не тільки дізнаєтеся назву вірусу, а й отримаєте інструкцію по його видаленню.

Іноді нічого не допомагає або вірусів дуже багато. В такому випадку найпростіше перенести дані з жорсткого диска в інше місце для їх зберігання і перевстановити систему на нову. В цілому, після видалення вірусу, можливо, буде потрібно відновлення даних, які були загублені, або перевстановлення деяких програм. На майбутнє в якості профілактики втрати особистих даних Ви можете створювати резервні копії на зовнішніх носіях (наприклад, на зовнішньому жорсткому диску).

Як почистити флешку від вірусів

Це не займе багато часу і сил.

  1. Підключіть флешку до будь-якого комп`ютера з активною антивірусною програмою.
  2. Зачекайте кілька секунд. Ваш антивірус може сам почати пошук і видалення вірусів. Якщо цього не відбувається, зробіть перевірку на віруси самостійно. Відкрийте «Мій комп`ютер», натисніть правою кнопкою миші на символ флешки і виберіть з меню, що випадає «Перевірити вибрані файли за допомогою ..» або «Сканувати за допомогою ...». Далі виберіть ту антивірусну програму, яка встановлена на Вашому ПК і чекайте, поки вона не закінчить роботу.
  3. Для повного очищення флешки виберіть команди «Лікувати» або «Видалити». І в тому, і в іншому випадку флешка буде очищена від вірусів.

Ми коротко в загальному вигляді представили Вам, як почистити комп`ютер від вірусів. Ніхто не сперечається, що способів видалення вірусів може бути більше. Якщо знаєте інші ефективні методи видалення вірусів, поділіться ними в коментарях. Перераховані вище способи є найбільш популярними і надійними серед користувачів. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!