» » » Як очистити комп'ютер від вірусів?

Як очистити комп'ютер від вірусів?

Як очистити комп`ютер від вірусів?

Новий комп`ютер або ноутбук завжди працює ідеально. Запускається швидко, відкриває і використовує програми без гальм і лагів. Це говорить про те, що програмне середовище комп`ютера не порушена зовнішніми шкідливими утилітами і програмами, які ми називаємо вірусами. Однак, через якийсь час комп`ютер починає працювати гірше. Зазвичай це буває через якийсь час серфінгу по мережі, скачування піратських ігор, фільмів і інших файлів. Підхопити віруси з інтернету дуже легко і не важко простому користувачеві. Однак, позбутися від вірусів буває не так просто і не кожен знає, як і за допомогою яких програм очистити комп`ютер від вірусів самостійно.

Розглянемо ці питання далі.

Як очистити комп`ютер від вірусів програмами



Є кілька способів позбавити свій персональний комп`ютер від вантажу вірусів, які він накопичив згодом. Ось кілька найпростіших з них:

  • Перевстановити операційну систему з видаленням всіх файлів, крім тих, що необхідні. Даний спосіб краще, тому що таким чином ви очистите комп`ютер, і він знову буде працювати на повну потужність ще довгий час.
  • Відформатувати жорсткий диск. При цьому з нього втечуть всі файли. Даний спосіб не допоможе, якщо віруси знаходяться в розділі з файлами операційної системи.
  • Відкат операційної системи до збереженої копії. Для цього способу спочатку необхідно зробити резервну копію системи, яка працювала ідеально. Після запуску відновлення все старі файли будуть видалені і замінені на файли з резервної копії операційної системи. Це дозволить видалити всі зайві шкідливі файли.
  • Запустити будь-який хороший антивірус. Наприклад, можна встановити антивіруси Касперський, Nod32 або Dr.Web. Це найпопулярніші сьогодні антивіруси з оновлюваною базою даних, що дозволяє їм постійно боротися з з`являються новими вірусами. Однак, тільки Dr.Web є безкоштовним антивірусом.

Також є і ще один спосіб, очистити ваш персональний комп`ютер від вірусів - це використовувати онлайн-сервіси для цього. Розглянемо цей спосіб далі.

Як безкоштовно очистити комп`ютер від вірусів онлайн



На відміну від інших способів очищення комп`ютера від вірусів цей спосіб значно простіше і зручніше. Завдяки онлайн-сервісів вам не потрібно буде встановлювати додаткове програмне забезпечення, перевстановлювати або відкочувати операційну систему і займатися іншими діями, які потребують часу і зайвих зусиль. Необхідний лише інтернет і один з онлайн-сервісів:

  • Сервіс BitDefender QuickScan. Пройшовши по посиланню, ви зможете запустити онлайн-перевірку на віруси. Цей антивірус вважається найкращим у світі. Перевірка проходить через розширення браузера і хмарний сервіс.
  • Онлайн-сканер ESET. Компанія Eset надає не тільки знаменитий антивірус, але і хмарний сервіс для сканування. Однак, на комп`ютер все ж встановлюються додаткові інструменти для перевірки.
  • Сервіс Panda ActiveScan - це хмарна перевірка на віруси. На комп`ютер завантажиться спеціальний модуль, і буде проведена перевірка.
  • програма HouseCall проводить пошук вірусів і шпигунських програм онлайн. На комп`ютер також буде завантажено додаткові файли, які потрібні для перевірки.
  • Сервіс Microsoft Safety Scanner. Компанія Майкрософт випустила не так давно власну програму для одноразової перевірки на віруси.
  • А от утиліта Kaspersky Security Scan зажадає свого завантаження на комп`ютер перед перевіркою. Однак, вона не є повноцінним антивірусом і працює через хмарний сервіс.

Ви також завжди можете звернутися за допомогою до фахівця.

Також ви можете прочитати нашу статтю на цьому сайті Як почистити віруси.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!