Який антивірус краще?

Який антивірус краще?

Варто уточнити, що для нормальної роботи комп`ютера досить одного антивіруса. Якщо встановити кілька антивірусних програм, то вони почнуть конфліктувати між собою, і система буде гальмувати. Тим більше, навіть потужний комп`ютер буде важко тягнути два антивіруса, так як вони займають в операційній системі чимало ресурсів.

Давайте розберемося в тому, який найкращий антивірус. Комп`ютерний журнал "CHIP" проводив тестування, за підсумками якого і були обрані кращі антивірусні програми. Було вивчено 9 антивірусів, і дослідження показало, який з них створює менше навантаження на систему і забезпечує надійний захист. Для перевірки швидкості роботи виконувалися різні дії: копіювання файлів, установка програм, завантаження даних з мережі.

швидкодія

Який антивірус краще для Windows? Щодо швидкодії - Norton Internet Security 2012. У цій області даний антивірус набрав найбільшу кількість балів. На другому місці за швидкодією розташувався Eset Smart Security. І на третьому місці - Kaspersky Internet Security 2012.

Безпека

Говорячи про безпеку і про те, який антивірус краще поставити, потрібно зіставити процентні дані дослідження. Kaspersky Internet Security 2012 з безпеки набрав більше всіх балів - 96. У цього антивіруса за всіма критеріями високі показники: блокування невідомих шкідливих програм - 95%, розпізнавання троянських програм - 99%, розпізнавання вірусів - 100% і так далі. Друге місце по безпеці дісталося антивірусу F-Secure Internet Security 2012 третє - G Data Internet Security 2012 четверте - Panda Internet Security 2012, а ось Norton Internet Security 2012 - тільки на п`ятому місці, з безпеки він набрав 92 бали.

У проведенні тестування та аналізування кращим швидкодіючим антивірусом став Norton Internet Security 2012. При цій антивірусній програмі локальне створення файлів, розпакування даних проводилися системою так само швидко, як і без антивіруса.



Що стосується захисту, то практично всі антивіруси, за винятком McAfree і Microsoft Security Essentials, показали гідні результати, але очолив цей список Kaspersky Internet Security 2012, який зміг розпізнати всі фальшиві антивіруси, боти і бекдори.

Порівняємо результати тестування на безпеку і швидкодія. Лідером стала антивірусна програма Norton Internet Security 2012. Вона змогла довести, що антивірус може поєднувати в собі і швидкість, і безпеку. Такий антивірус мінімально навантажує операційну систему і забезпечує надійний захист вашого комп`ютера.

Антивіруси для ноутбука

Який антивірус краще використовувати для ноутбука? Цим питанням задаються чимало користувачів. Адже якщо ноутбук має підключення до Інтернету, але не має антивіруса, то вже через кілька хвилин роботи в Інтернеті він може бути заражений.



Avast - молодий антивірус, але користується непоганим попитом через свого швидкодії і безкоштовного доступу до повнофункціональної версії. Бази АВАСТ оновлюються щодня. Такий антивірус кращий для не дуже потужних машин, так як не вимагає багато ресурсів.

Антивірус Касперського більше підійде для серверів і стаціонарних комп`ютерів. У Касперського існує безліч версій, але саме для ноутбука найкраще підійде Kaspersky Internet Security 2012. Він прекрасно захистить ваш ноутбук від різних вірусів, але поширюється він платно. Безкоштовно можна скористатися тільки курсом на 30 днів. Даний антивірус вимагає великих ресурсів системи, це також варто враховувати. Напевно, Касперський і буде відповіддю на питання про те, який антивірус кращий, проте є ще один досить примітним варіантом.

Антивірусна програма Eset Nod 32 може працювати на слабких і старих моделях, але вимагає покупки ліцензії. В першу чергу, цей антивірус орієнтований на віруси зарубіжного походження. Він підійде як професійним користувачам, так і новачкам і користувачам нетбуків.

Антивіруси для Андроїда

За підсумками голосування на визначення того, який антивірус кращий для Андроїда, в лідери вийшли кілька антивірусних програм, про які ми зараз і поговоримо.

AVG Antivirus. Розповсюджується безкоштовно, є відомою антивірусною програмою для Андроїда. Цей антивірус надає високоякісну перевірку всіх повідомлень електронної пошти, SMS, додатків і пристроїв зберігання даних.

SMobile Security. Це теж досить хороший антивірус для Андроїда, коштує він 30 доларів. Він включає в себе антивірусну програму, захист об`єкта крадіжки і функцією створення резервних копій.

Який антивірус краще, вирішувати вам, вибирайте антивірусну програму під себе і під свій комп`ютер.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!