» » » Чи потрібен антивірус на андроїд?

Чи потрібен антивірус на андроїд?

Чи потрібен антивірус на Андроїд?

Багато за звичкою вважають, що віруси існують тільки для Windows, а інші платформи, особливо мобільні - в цілковитій безпеці. Однак це насправді вже давно не так, і кількість шкідливих програм для мобільних пристроїв з кожним роком тільки зростає. Про те, чи потрібен антивірус на Андроїд, читайте в нашій статті.

Чи є віруси під Андроїд?

Пройшли ті часи, коли мобільні операційні системи були невразливі для атак. За статистикою Лабораторії Касперського, у 2014 році було виявлено більше 12 тисяч троянських програм, націлених на крадіжку банківських реквізитів з пристроїв під управлінням Андроїда. Не менш активно поширюються SMS-троянці, які без відома користувача розсилають SMS на дорогі платні номери.

Звичайно, ті, хто встановлює програми лише з Google Play, ризикують заразити свій смартфон або планшет менше, ніж ті, хто любить завантажувати APK-пакети для Андроїда з сумнівних джерел. Проте, творці вірусів не сидять склавши руки і винаходять все нові способи зараження, тому повністю убезпечити свій пристрій важко без допомоги спеціального антивіруса.

Що дає антивірус для Андроїда



Антивіруси для Андроїда вміють перевіряти завантажені файли і встановлені програми на безпеку, а деякі ще й до цього можуть запобігати доступ до небезпечних файлів і блокувати SMS від небажаних контактів. Антивіруси для Андроїда є у багатьох великих розробників захисного програмного забезпечення, включаючи Лабораторію Касперського і Dr.Web. Про деякі інші ви можете дізнатися в нашій статті Який антивірус краще.

Єдиний мінус у тому, що хороші і багатофункціональні антивіруси для Андроїда, як правило, не безкоштовні. Втім, майже у всіх розробників є Lite-версії з обмеженим набором функцій, а деякі випускають безкоштовні антивіруси з рекламою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!