Як налаштувати андроїд?

Як налаштувати Андроїд?

Операційна система Андроїд сьогодні є лідируючою платформою для мобільних пристроїв. Її широкі можливості персоналізації дають можливість кожному користувачеві зробити свій смартфон або планшет максимально зручним для використання. У даній статті ми розглянемо найбільш популярні способи настройки Андроїда під особисті вимоги.

Як налаштувати інтерфейс андроїд-пристрої

Найрізноманітніші настройки в Андроїд має інтерфейс. Крім шпалер робочого столу, екрану блокування і виду меню, за допомогою спеціальних програм можна змінити все меню пристрою. Можна створити свої екрани і сторінки меню, встановити віджети і кнопки швидкого доступу туди, де ними буде максимально зручно користуватися. Дана ОС надає користувачеві величезний набір можливостей, які практично однаково доступні на різних пристроях під управлінням Андроїд. Але, щоб не заплутатися і точно відповісти на питання як налаштувати Андроїд, почнемо по порядку розбирати кожен з можливих варіантів.

Віджети для Андроїд

Віджети - це невеликі додатки, які працюють в зв`язку з якою-небудь програмою або сайтом і передають користувачеві тільки ту інформацію, яка налаштована для відображення. Наприклад, віджет погоди на робочому столі смартфона зазвичай показує місто, місцевий час, температуру, вологість повітря і швидкість вітру. Цих даних цілком достатньо, щоб уявити погоду за вікном, тому даний віджет дуже зручний, наприклад, при виборі одягу вранці. Є й інші віджети для рівня заряду батареї, будильника, новин, пошуку в Інтернеті і багатьох інших завдань. За допомогою них можна створити то робочий простір на головному екрані, яке видаватиме всю необхідну інформацію без потреби шукати її самому.

Встановити віджети дуже просто. Досить зайти в Play Market в розділ «Додатки» і вибрати там «Віджети». Далі можна шукати потрібну програму через форму пошуку або вручну в розділах «Топ платних», «Топ безкоштовних», «Бестселери», «Топ нових платних» і «Топ нових безкоштовних». Після скачування віджета відбудеться його автоматична установка, і можна буде його запускати і розміщувати в потрібному місці.

Лаунчер для Андроїд



Лаунчер - це спеціальна програма, яка створює новий інтерфейс мобільного пристрою. За допомогою лаунчер можна, наприклад, налаштувати меню Андроїда у вигляді меню Windows Phone. Також є лаунчер, які містять в собі відразу кілька тем для використання. Зручність лаунчер полягає в тому, що, помінявши інтерфейс, можна відчути себе власником іншого телефону або планшета, і завдяки цьому пристрій довго вам не набридне.

В Play Market все лаунчер знаходяться в розділі "Персоналізація". Схема установки і запуску така ж, як і у віджетів.

Кастомізація Андроїд за допомогою прошивок



Більш складний технічно і більш грунтовний варіант настройки Андроїда - це установка прошивок. Прошивки є пакет файлів, які після установки на пристрій замінюють стандартні, собі подібні файли, тим самим повністю оновлюючи інтерфейс пристрою. Такі прошивки найчастіше встановлюють на недорогі моделі андроїд-пристроїв з Китаю. Для більш дорогих і просунутих пристроїв даний метод настройки використовується рідко через непотрібність.

У такого варіанту налаштування Андроїда є деякі недоліки. По-перше, є ризик завантажити недопрацьовану або неякісну прошивку, а по-друге, її не так просто встановити, як той же лаунчер. Залежно від виду прошивки вона встановлюється як самостійно, так і з використанням спеціальних програм.

Стандартні настройки Андроїд

Якщо ви боїтеся невірно встановити прошивку або на вашому пристрої мало пам`яті для лаунчер або віджетів, то налаштувати Андроїд під себе ви зможете і за допомогою стандартних функцій системи.

Чим більше розвивається платформа Андроїд, тим більше можливостей відкривається перед її користувачами. В операційній системі Андроїд дуже багато функцій, які дозволяють налаштовувати інтерфейс і весь апарат в цілому під будь-які вимоги. Шпалери на робочий стіл, повідомлення, тайм-аути підсвічування, яскравість зображення, гарячі клавіші і папки, а також інші настройки своєю різноманітністю можуть в значній мірі змінювати інтерфейс будь-якого пристрою, що працює на ОС Андроїд.

Підводячи підсумок даної статті, хочеться сказати, що ми розглянули лише деякі способи настройки Андроїд. Варіанти дуже різноманітні і відрізняються один від одного способом реалізації і особливостями роботи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!