Як видалити вірус?

Як видалити вірус?

Процедура видалення комп`ютерного вірусу найчастіше включає в себе кілька етапів. Для початку необхідно встановити антивірус - програму, яка зможе видалити вірус з комп`ютера. Потім необхідно вірус знайти і власне видалити. Але зовні проста процедура, як видалити вірус з комп`ютера, може принести багато неприємних сюрпризів. Сьогодні ми поговоримо про найскладніших ситуаціях і дізнаємося, як самостійно видалити вірус.

Видалення вірусних програм своїми руками

Саме своїми руками, адже це єдиний спосіб, як безкоштовно видалити вірус. У деяких випадках люди звертаються за допомогою до кваліфікованих фахівців. Це правильно, але з іншого боку, за це необхідно платити гроші, що влаштуватися дуже складно вписується в наш бюджет. Отже, давайте розширимо кругозір, а саме дізнаємося, як видалити exe вірус. Exe - розширення, властиве виконуваних файлів Windows, програм. Саме під прикриттям корисних програм віруси найчастіше потрапляють на наш комп`ютер. І в першу чергу, ми розглянемо непростий випадок, як видалити вірус, який заважає установці антивіруса.

Щоб видалити вірус, що блокує установку повноцінного антивіруса, ми скористаємося утилітою Dr. Web Cure It. Вона не потребує інсталяції і почне свою роботу відразу після запуску exe-файлу. завантажити можна тут. Після скачування необхідно запустити комп`ютер у безпечному режимі. Для цього перезавантажте комп`ютер і під час старту натискайте клавішу F8. У списку знайдіть «Запуск в безпечному режимі» і здійсните його.

Тепер ви можете запустити саму утиліту від Доктора Веба для безпосереднього видалення вірусів. Слідкуйте за процесом перевірки комп`ютера, вам буде запропоновано декілька варіантів дій зі знайденими файлами, зараженими вірусами.

В першу чергу, постарайтеся вибрати «видалення». Якщо утиліта відмовить вам у видаленні деяких файлів, зробіть це вручну, адже тепер ви знаєте розташування вірусних директорій. Якщо система відмовляє вам у видаленні цих файлів, посилаючись на необхідність оних для її роботи - значить, вірус в пам`яті. Як видалити вірус з пам`яті, ми розглянемо трохи пізніше, зараз зробимо простіше. Знову запустіть комп`ютер у безпечному режимі і повторіть сканування утилітою CureIt. Отримавши відомості про неможливість видалити деякі файли повторно, вдамося до наступного методу видалення вірусів.



Натисніть клавіші Ctrl + Shift + Esc. Відсортуйте процеси за ознакою «користувач». Починайте вивантажувати з пам`яті процеси, які не є системними. В першу чергу, зверніть увагу на ім`я процесу і його опис. Якщо ви спостерігаєте такий процес, як, наприклад, «DfsggrrEHj12.exe» і у нього відсутня виразне опис, не роздумуючи ні секунди, виділяйте його мишею і натисніть Delete. Це - вірусний процес.

Хотілося б загострити вашу увагу на існуючій у багатьох користувачів проблеми. А саме, на svchost вірус. Як видалити вірус з пам`яті, ми розглянемо трохи пізніше. Зараз хотілося б звернути вашу увагу на деяку особливість svchost вірусів. Ми навчимо вас визначати, чи є певна програма svchost зараженим вірусами на вашому комп`ютері. Для цього в диспетчері завдань отсортируйте процеси по імені. У вас вийде цілий блок додатків svchost. Нормальна кількість - 4-7, але може бути і більше. А тепер зверніть увагу на графу «Користувач». Процес svchost заражений вірусом, якщо запущений від вашого призначеного для користувача імені. Адже це системний процес, і він не може бути запущений вами! Запам`ятайте цю рису svchost вірусів на майбутнє.

По завершенню дій лікування / видалення вірусів з комп`ютера, спробуйте відновити систему. Для цього використовуйте контрольну точку, створену ще до виникнення проблем. На жаль, багато хто з користувачів Windows не використовують дану функцію ОС через марнотратного використання місця на жорсткому диску.

Видаляємо вірус з оперативної пам`яті



Процедура, як видалити вірус оперативної пам`яті, сильно ускладнена тим, що будь-який антивірус, запущений на комп`ютері, буде запущений вже після присутності вірусу в ram. Говорячи начистоту, у вашого антивіруса практично немає шансів самому залишитися незаражених і виконати свою функцію, як видалити вірус з пам`яті. Тому видалити вірус з оперативної пам`яті надійно можна лише одним способом - доведеться скористатися онлайн-утилітою.

Перейдіть за адресою: viruslab.ru/service/check/. Знайдіть кнопку синього кольору з написом «перевірити ПК». Сміливо тисніть її.

У вікні антивіруса онлайн ви побачите кілька кнопок, таких як «повне сканування», «швидке сканування» і «вибіркові перевірки». Підберіть спосіб, необхідний вам ( «повне сканування» найкраще, якщо ви вирішили видалити вірус з пам`яті)

Вам буде запропоновано завантажити якийсь компонент ActiveX. Не бійтеся, так і повинно бути - завантажуйте. Повторно натисніть «сканувати» і трохи почекайте. Оперативна пам`ять вашого комп`ютера очищена від вірусів!

Як видалити трояни і кейлоггери

Особливо неприємні типи вірусів. Мало того, що більшість вірусів тож наносять деяку шкоду, так ці ще й крадуть вашу особисту інформацію. Як видалити вірус троян надійно?

Ми будемо використовувати утиліту AVZ. Вона абсолютно безкоштовна і не вимагає установки, отже, її можна зберігати на флешці. викачуємо звідси.

Запускаємо AVZ. Відзначаємо необхідну область пошуку, краще ставити все галочки в цій графі. З приводу способу перевірки: найефективніший метод видалення вірусів і троянів - це довга (або повна) перевірка. Задайте параметри пошуку - розширений аналіз і пошук кейлогерів. Можна починати, натисніть кнопку «пуск» і чекайте закінчення перевірки. Після видалення вірусів утилітою AVZ необхідно перезавантажити комп`ютер.

Підведемо підсумки. Сьогодні ми з вами дізналися кілька всеосяжних способів, як видалити віруси. Запам`ятавши їх усіх (або додавши наш сайт в закладки) і поєднуючи між собою, ви легко зможете вирішити безліч інших проблем. Наприклад, як видалити вірус в контакті або очистити знімний носій від вірусів. Пам`ятайте, головне тут - не шаблонне мислення, а деяке знання основ ПК і прийомів з видалення вірусів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!