» » » Як намалювати шарж?

Як намалювати шарж?

Як намалювати шарж?

Шарж - це малюнок, на якому присутні елементи комізму, гротеску. Зазвичай за допомогою шаржу зображують людини, при чому, це не є точним і правильним портретом. У цьому стилі малювання присутній зміна пропорцій тіла людини заради створення комічного ефекту. Оскільки для малювання шаржу не потрібно багато часу і з ним впорається навіть будь-який новачок, то цей вид малювання є дуже популярним.

Малюємо шарж поетапно

Як намалювати шарж, якщо відсутні навички малювання подібного роду речей? Все дуже просто. Досить діяти поетапно:

  1. Для початку потрібно вибрати персону, на яку бажаєте зробити карикатуру. Потім на аркуші паперу варто накреслити квадрат або овал для обличчя. Це залежить від того, яку Ви виберете форму, головне, щоб голова була більша тулуба.
  2. Далі чертятся лінії на обличчі, оскільки такі елементи як очі і вуха повинні бути симетричні. Потім малюється шия і тулуб.
  3. Для створення більш комічного ефекту шию можна зобразити або занадто короткою, або, навпаки, тонкої і довгою.
  4. Після того, як основа готова, переходимо до більш дрібним деталям. Малюємо волосся, очі, ніс, рот. Також не забувайте про зморшки на обличчі, які надають малюнку реальності.
  5. Після цього закінчуємо елементи тулуба і одягу. Як бачите в тому, як малювати шаржі, немає нічого складного, і з цим впорається навіть новачок. Для остаточного завершення малюнка, його можна заштрихувати олівцем або розфарбувати аквареллю.

Поради по малюванню шаржу

  1. Найголовніше при малюванні шаржу, це володіти вмінням зробити акцент на якомусь якості людини, оскільки шарж - це карикатура або ж висміювання людини, тільки в хорошому значенні цього слова, оскільки шаржі використовують, щоб повеселити людини, а не образити його.
  2. Якщо Вам важко при виборі форми обличчя, тулуба або будь-яких інших елементів, то можна скористатися готовими шаржами і використовувати їх за основу. Для цього можна в інтернеті знайти малюнки-шаржі і вибрати необхідну заготовку. Якщо у Вас не вийде з першого разу, то не варто впадати у відчай і кидати цю справу. Чим більше Ви будете малювати, тим краще буде виходити. Намальованим власноруч шарж - є відмінним подарунком для друзів і близьких.


У курортних містах Ви не раз зустрічали художників, які пропонують таку послугу, як малювання шаржів. Зазвичай бажаючих придбати власний веселий портрет дуже багато. Тому, якщо у Вас є здібності і бажання малювати, то навіщо шукати художника і чекати поки підійде черга, якщо можна намалювати це самостійно.

У Вас може виникнути питання, як же намалювати себе? Все дуже просто, потрібно намалювати шарж по фотографії. Адже різниці немає, малювати з живої людини або з його зображення на фотографії. Етапи малювання залишаються колишніми. Головне, пам`ятати про те, що на шаржі має бути обов`язково присутня добре почуття гумору, щоб не образити цим малюнком людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!