» » » Як намалювати волосся олівцем?

Як намалювати волосся олівцем?

Як намалювати волосся олівцем?
Як намалювати волосся олівцем?

Зображення волосся - найскладніший момент у малюванні силуету людини, так як саме волосся або зачіска надають портрету закінченого вигляду. Якщо елементи особи зображені ідеально, а волоссю не приділено належну увагу, то такий портрет буде виглядати неохайно і неакуратно. Початківці художники часто задаються питанням, як намалювати волосся олівцем красиво.

створення волосся

Малювання волосся на початковому етапі можна розбити на кілька етапів:

  • підготовчий етап;
  • виділення пасом;
  • нанесення тіней і відблисків.

Підготовчий етап

Варто зазначити, що даний етап - найвідповідальніший, так як тут необхідно підготувати основу майбутнього малюнка.

  1. Спочатку необхідно зобразити обличчя людини. Не обов`язково на даному етапі промальовувати всі деталі особи (чітко виражені очі або зморшки на обличчі).
  2. Потім в схематичному порядку створюється контур волосся. Тут важливо вказати довжину волосся, пишність, наявність або відсутність чубчика.
  3. Після того як у вас вийде акуратне особа з правильними пропорціями волосся, необхідно прибрати додаткові лінії.

виділення пасом

Наступний етап - промальовування пасом. Зрозуміло, що зображати все пасма волосся або кожну волосинку окремо при створенні образу не потрібно. Головне - виділення основних пасом і створення об`єму. Для цього необхідно робити стрімкі штрихи у напрямку волосся (якщо волосся пряме, то лінії повинні бути прямими, якщо хвилясті, то хвилястими). Малюючи волосся на голові, варто приділяти особливу увагу місцям їх зростання - волосся повинні акуратно прилягати до голови. Крім того, вони не можуть обриватися в області чола або шиї.

Нанесення тіней і відблисків

Коли пасма промальовані і виділені, можна приступати до нанесення тіней і відблисків. Спочатку малюються найтемніші елементи, а потім плавно переходять до більш світлим.



Якщо ви змальовувати з фотографії або з портрета, то вам необхідно просто перенести тіні на ваш малюнок.волосся

На даному етапі необхідно пам`ятати, що тіні і відблиски ніколи відразу не переходять з темних в світлі. Повинен бути поступовий перехід від однієї колірної гами до іншої, для цього можна розтушовувати темні кольори.

У самому кінці, коли робота завершена, необхідно видалити всі допоміжні лінії і недоліки. Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете поетапно намалювати волосся олівцем.

Варто відзначити, що стандартною технологією малювання волосся немає, так як кожен художник використовує свої хитрощі і напрацювання.

Додатково про створення волосся можна дізнатися зі статті Як намалювати волосся.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!