» » » Як малювати аніме волосся?

Як малювати аніме волосся?

Як малювати аніме волосся?

Сьогоднішня стаття розповість початківцям аніме художникам про те, як оволодіти деякими навичками малювання аніме героїв, які стали вже досить популярними не тільки в країнах східного світу, але і по всій Земній кулі. Отже:

Як малювати аніме волосся?

Слід зазначити, що традиція аніме малювання зводиться до того, що волосся персонажа малюють пасмами, тобто цілими шматками. Раніше, детальності зображення в аніме приділялося дуже багато уваги. Тому для того щоб відокремити одного героя від іншого, художники йшли на створення різних зачісок та фарбування їх в незвичайні кольори. Технологія малювання удосконалилася, але а традиція залишилася. Через це ми так часто стаємо свідками мультфільмів і коміксів аніме, чиї персонажі мають досить екстравагантним виглядом, завдяки своїй зачісці.

Ось, як потрібно малювати аніме волосся поетапно:

  • Для початку покажіть макет голови, яка б відповідала основним вимогам фізіології людини. Після цього можна приступати до малювання пасом. Пам`ятайте про те, що пасма починають рости з голови перпендикулярно її площині, а потім під власною вагою спадають вниз. Так потрібно малювати аніме волосся.
  • Не важливо які ви пасма вдаєте, намагайтеся малювати більш-менш правдоподібну ситуацію.
  • Пам`ятайте також, що волосся персонажа ростуть не тільки спереду голови, але і з її зворотного боку. Після завершення перших пасом, намагайтеся плавно переходити до більш прихованим на малюнку ділянках.
  • Для того, що волосся вийшли особливо яскраво і добре, обов`язково потрібно вміти уявляти собі фінальний варіант зображення.
  • Дуже важливий об`єм волосся, так як в реальному житті вони не можуть бути плоскими. За цим необхідно стежити особливо, так як саме обсяг волосся підкреслює форму голови персонажа і тим самим його індивідуальність.
  • Багато досвідчених художники радять малювати волосся починаючи з дрібних волосків і поступово об`єднувати їх в пасма. Такий підхід характерний для художників-ідеалістів, які вважають за краще бачити в картині деталізацію і опрацювання всіх дрібниць.


Вибір того, як малювати аніме волосся залежить від вас, шановний читачу. Головне в цій справі - пробувати різні стилі і не зупинятися на досягнутому, і ви обов`язково зрозумієте, як малювати аніме волосся.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!