» » » Як намалювати волосся?

Як намалювати волосся?

Як намалювати волосся?
Як намалювати волосся?

Гарне волосся здатні перетворити будь-кого. Їх шовковистість і гладкість підкорює своєю красою і природністю. Але намалювати волосся досить складно, так як промальовування забирає багато часу. Щоб зрозуміти, як намалювати волосся, потрібно як слід їх розглянути і запастися терпінням.

підготовка

Перш ніж зрозуміти те, як намалювати волосся олівцем, потрібно їх як слід розглянути і вивчити. Волосся дуже відрізняються від решти тіла людини. Гладка шкіра малюється легко і вільно, ви просто виділяєте тінями потрібні місця для обсягу. А волосся - це неоднорідна маса. Вони складаються з окремих локонів, пасом і волосків. Багато припускаються помилки, малюючи волосся абияк, унаслідок чого вони виглядають нереалістично.

Якщо ви малюєте з фотографії - розгляньте її гарненько, виділяючи поглядом кожне пасмо волосся, найбільш світлі і темні ділянки. Для початку спробуйте намалювати рівні волосся - це набагато простіше, ніж хвилясті.

Якщо ж ви малюєте без шаблону (фото), то придивіться до своїх власних волоссю - як вони влаштовані, як лежать, де і як вони стирчать. Тільки після цього варто починати братися за олівець.

Поетапна промальовування волосся



Пам`ятайте про те, що якісна робота не терпить поспіху. Ні в якому разі не сідайте за олівцем туди-сюди, щоб швидше закінчити роботу, в результаті ви отримаєте вороняче гніздо! Всі рухи повинні бути рівними і гладкими, зверху вниз, так само, як росте волосся. Кожна лінія, кожен штрих допоможе вам створити фактуру і напрямок, тому не лінуйтеся і, довівши волосинку до кінця, знову повертайтеся до коріння.

  1. Намалюйте контури волосся, виділивши найбільш виступаючі і помітні пасма. Часто переводите погляд від свого малюнка на оригінал, домагаючись максимальної точності. Якщо ви полінуйтеся і допустите помилку на цьому етапі, потім її буде дуже складно виправити.
  2. Нанесіть тіні, залишаючи поки що білими найбільш світлі місця. Пам`ятайте, що працювати олівцем потрібно від світлого в темному, тому навіть в найтемніших місцях не старайтеся.
  3. Поступово, лінія за лінією промальовувати кожен локон, даючи темному місця поступово переходити в світле, зберігаючи природність.
  4. Особливу увагу приділіть коріння. Подивіться ще раз в дзеркало - волосся біля коріння, як правило, плавно переходять від світлого до темного, а тому лінію росту волосся на лобі і скронях не видно жорсткої точної лінією.

Закінчивши роботу, ви отримаєте натуральні, гарне волосся, якщо ви проявили достатньо старання.

Але якщо ви не хочете добитися максимальної схожості з реальністю, наприклад, ваше завдання - зрозуміти, як намалювати волосся аніме, слід діяти трохи інакше.

  1. Пасма. В аніме рідко малюються окремі волоски, найчастіше за все, там беруть цілі пасма і, додаючи все нові і нові, моделюють зачіску.
  2. Тіні. Далі кожна пасмо підкреслюється тінню, щоб надати їй динаміку.
  3. Світлі місця, як правило, залишаються білими, незважаючи на колір волосся.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!