» » » Як малювати аніме для початківців?

Як малювати аніме для початківців?

Як малювати аніме для початківців?
Як малювати аніме для початківців?

Стрімко і безповоротно аніме підкорила мільйони сердець. Зараз це цілий світ, який має своїх стійких прихильників. Всім, хто божеволіє по аніме, пропонуємо навчитися намалювати своїх героїв самостійно. Це зовсім не так складно, як здається на перший погляд.

Знайомство з основними закономірностями

Для героїв аніме характерними є спільні риси. Всі вони мають великі очі, рот у них маленький, а ніс не промальовується, а зазначається схематично. Більшість героїв дуже стрункі і мають занадто довгі для людини ноги.



У Мережі можна знайти безліч відеоуроків, які будуть корисні починаючим майстрам. Зверніть увагу, як художники тримають олівець, наносять штрихи, розфарбовують свої роботи. Перший раз ви можете просто копіювати вже придуманих малювати анімеперсонажів, а коли наб`єте руку, почнете створювати своїх.

опрацювання героя

Перш ніж приступити до роботи над малюнком, продумайте основні риси свого героя. Непогано буде, якщо ви схематично накидав його. Художники дуже часто вдаються до такого способу: вони в начерках зображує свого персонажа в повному обсязі, а по «частинами». Зазвичай промальовується голова і характерні саме для вашого героя особливості: кисть з перснем, складки спідниці, незвичайні кросівки і т.д.



Подумайте і над характером персонажа. Адже практично завжди зовнішність в певній мірі є відображенням внутрішнього світу.

Приступаємо до роботи

  1. Малюємо аніме олівцем, так як для початківців це найзручніший варіант. Так надходять навіть професіонали, тому що намальоване олівцем завжди можна стерти або відкоригувати. Для заточки олівця користь не точила, а ножем. Тоді ви зможете зрізати грифель під гострим кутом, а це полегшить нанесення штрихів.
  2. У центрі листа проводимо вертикальну лінію, відповідну зростанню персонажа і ділимо її на 6 частин. Верхній відрізок - це голова героя, два наступних - тіло, три останніх - ноги.
  3. Відзначаємо ширину плечей і таза, накидайте контури тулуба, рук і ніг.
  4. Для того щоб намалювати голову, креслимо овал і поділяємо його горизонтальною лінією на дві половини. Двома точками на цій лінії відзначаємо центри очей, а двома горизонтальними штрихами позначаємо нижні повіки. Продовжуємо працювати над очима. Створюємо верхні повіки, опрацювання героязіниці, райдужні оболонки. Фішка аніме полягає в тому, що ні райдужна оболонка, ні зіниця не малюються ідеально круглими. Не забудьте намалювати вашого персонажа брови. Вони завжди тонкі й акуратні.
  5. Трохи нижче очей малюємо ніс. Зазвичай його зображують дуже схематично. Переходимо до вух, їх довжина повинна відповідати відстані від кінчика носа до перенісся. Рот малюємо невеликим і акуратним.
  6. Переходимо до зачіски свого героя, вона повинна поєднуватися з його зовнішнім чином.
  7. Прорисовуємо ноги, руки і тіло персонажа. Справитися з цим завданням допоможе ознайомлення з курсом класичного малюнка.
  8. Залишилося створити герою одяг і розфарбувати малюнок. У техніці аніме не прийнято використання великої кількості базових квітів. Зазвичай їх кількість не перевищує 2-3.

Додаткову інформацію про хід роботи можна знайти в статті Як намалювати аніме поетапно.

Якщо вам подобається працювати в фотошопі, створити героя аніме можна і в цій програмі. Про те як малювати аніме в фотошопі написано в нашій статті Як малювати аніме в Фотошопі (Photoshop .



Увага, тільки СЬОГОДНІ!