» » » Як ловити на річці?

Як ловити на річці?

Як ловити на річці?
Як ловити на річці?

З огляду на те, що в даний час екологія не блищить чистотою водойм, багато рибалок, які на світанку люблять посидіти з вудкою в руках, віддають свою перевагу ставків. Вважається, що саме тут можна хоч щось зловити. Але в Стоялов воді рибалити не цікаво, це не порівняти з річками, де потрібен досвід рибалки, його вправність, азарт. Та й улов на річці найчастіше багатший. Тому в цій статті будемо висвітлювати питання, як ловити рибу на річці.

способи лову

Необхідно виділити чотири основні способи лову на річках:

  1. Спінінгові (розрахований на великих хижих риб, таких як щука, судак, окунь, оселедець);
  2. Поплавковою (плотва, карась, лящ);
  3. донний;
  4. Нахлистовий.

Відзначимо, що всі способи сильно відрізняються один від одного. Але не треба бути великим професіоналом, щоб одним з них зловити гарну рибу. Просто необхідно знати деякі нюанси рибальського процесу.

На що зазвичай звертають увагу рибалки, коли ловля риби виробляється на річці? По-перше, треба знайти, так би мовити, уловисту місце. Його ознаками є:

  • Достатня кількість корму в цьому місці.
  • Наявність притулку або засідки. Наприклад, повалених дерев, корчів або водоростей.

Обов`язково враховується приказка: людина шукає, де краще, а риба, де глибше.

Подумайте, де є така річка, в якій були присутні б всі ці фактори. Починайте тут підгодовування. Приділіть особливу увагу місцям, де встановлені загати або платини.

Прикормка і наживка



Перебіг річки по-любому рознесе вашу підгодовування, тому їй необхідно приділити особливу увагу. Вона повинна бути густою і в`язкою і мати велику питому вагу, щоб легко опускатися на необхідну глибину. Рекомендуємо горохову мастирку.

Тепер переходимо до питання, на що ловити рибу. Наживка може бути різною: рослинної або тваринної. До рослинної наживки можна віднести все ту ж горохову мастирку, сам варений горох (на велику рибу), кукурудзу, навіть можна використовувати хлібний м`якуш, добре розім`яту в руках. Але все ж з цієї категорії найкращим варіантом вважається перловка. На цю наживку клюють все і дуже навіть добре.

До тваринної наживки відноситься досить широкий ряд різних комах:

  • Мотиль - це маленький червоний черв`ячок (личинка комара-дергуна). Добре на нього клює риба взимку.
  • Ручейник. До речі, можете зловити його прямо на річці перед риболовлею.
  • Опариш - це білі черв`ячки (личинки мухи).
  • Червоний гнойовий черв`як.
  • Виповзок - це товстий черв`як завтовшки з палець. Наживка №1.
  • Коники.
  • Мухи.
  • Хрущі.
  • Навіть жаби і живці (маленька рибка).

Отже, відповідаючи на питання, як рибалити на річці, ми постаралися розібрати звичайну для риболовлі технологію. Тобто, чим ловити і де ловити, щоб улов був непоганим.

Скажімо прямо - річкова рибалка складніше, тому що протягом води створює певні труднощі. Приміром, сміття, який несе за течією. Він весь час чіпляє волосінь, доводиться витягувати снасті і чистити їх. І якщо течія сильна, то не всякий метод може підійти. Оптимальний варіант - це спінінг. Але з ним найскладніше вудити, тут необхідна вправність і досвід. Тому новачкові найкраще починати на річках з невеликим плином, використовуючи звичайні поплавкові удочкі.Но врахуйте, що для поплавковою риболовлі потрібно обдуманий підхід до вибору підгодівлі і наживки. Та й вудку доведеться вибирати з розумом, тому що для кожного місця буде підходити своя. Тут все буде залежати від обраного вами місця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!