» » » Як зробити блешню?

Як зробити блешню?

Як зробити блешню?
Як зробити блешню?

Сучасні магазини для мисливців та рибалок пропонують достаток всіляких видів блешень: це і пластикові або поролонові рибки, металеві воблери і блешні. Однак виготовити блешню, яка буде якісно виконувати своє основне призначення - привертати увагу риби - можливо і своїми руками. При цьому вона може працювати не гірше дорогою магазинної снасті.

Основне завдання будь-якої приманки - імітувати зовнішній вигляд і поведінку живого організму, яким харчується та чи інша риба. Тому виготовляючи блешню, необхідно враховувати, для якого виду риби вона буде використовуватися.

Як зробити блешню з ложки



Найпростіша приманка - блешня-колебалка. Її можна легко виготовити з алюмінієвої або сталевої столової ложки. Більшість рибалок-любителів сходяться на думці, що це не найкраща приманка для лову риби, однак і втратити таку блешню буде не шкода.

Вам знадобляться:

  • ложка;
  • ножовка по металу;
  • дриль зі свердлом.

Щоб зробити блешню виконайте наступні дії:

  1. Відпиляєте ручку ложки, плавно зігніть її приблизно в однієї третини від кінця.
  2. За допомогою пилки зробіть на вигнутій поверхні майбутньої блешні неглибокі пропили. Вони потрібні для того щоб блешня краще відображала світло під водою.
  3. Посверліте два отвори по краях болісно.
  4. Міцно прив`яжіть приманку до волосіні вудки.

Як зробити блешню-вертушку

На відміну від інших риболовецьких приманок, вертушка не схожа на кормовій об`єкт риби. Пояснюється ефективність такої приманки або характерними звуками, які видаються вертушкою, або як раз незвичністю зовнішнього вигляду. Зовні вертушка-приманка не має нічого спільного з вітряної вертушкою з паперу, виготовлення якої описано в нашій статті - Як зробити вертушку. Назва цієї приманки пов`язано з тим, що вона кріпиться до волосіні тільки одним краєм, а значить в воді буде крутитися.



Вертушки зазвичай мають форму краплі або ромба.

Щоб зробити таку приманку потрібно:

  1. Взяти пластинку міді, мельхіору або латуні.
  2. Вирізати заготовку каплевидной або ромбовидної форми.
  3. Кулею від великого підшипника в шматку свинцю зробити поглиблення.
  4. Покласти заготовку в поглиблення і придавити кулею так, щоб блешня придбала сферичну поверхню.
  5. Молотком трохи простукати вертушку, роблячи заготовку більш плоскою. Залишити тільки невелику увігнутість.
  6. Відполірувати блешню, просвердлити отвір і прив`язати вертушку до волосіні.

Як зробити блешню-воблер

Воблер - це приманка для хижої риби. Добре ловляться на неї щука і окунь. Зазвичай кріпляться такі блешні до спінінга вудок. Для виготовлення блешні використовують дерево, пластик або твердий пінопласт. Вирішивши зробити дерев`яний воблер, вибирайте щільну легкообрабативаемую деревину. Відмінно підійде бук, яблуня, горіх або липа.

Ось що вам потрібно для виготовлення воблера:

  • брусок деревини;
  • ножівка по дереву;
  • шматочок твердого пластика:
  • гострий ніж;
  • лещата;
  • клей;
  • петельки з дроту
  • наждачний папір;
  • дриль зі свердлом на 6;
  • фарба (можна акварель);
  • лак.

Інструкція по виготовлення:

  1. Відріжте від бруска заготовку розміром близько 9 см, обточити її до четирехгранніка.
  2. На одній з граней намалюйте форму рибки (замість лекала можете взяти купленого воблера).
  3. Виріжте гострим ножем намальовану приманку, надайте їй округлу форму, ретельно обробіть шорсткості за допомогою дрібної шкурки.
  4. На місці рота «рибки» необхідно зробити глибокий, строго горизонтальний пропив (в нього буде вставлятися пластикова лопата). Будьте уважні: якщо лопать буде вклеєна криво, воблер при закиданні буде входити в штопор і виправити цей недолік можна буде тільки зміною лопаті.
  5. Затисніть заготовку в лещатах «черевцем» вгору і зробіть уздовж воблера глибокий пропил. Зручніше спочатку глибоко пропиляти з боку «голови» і «хвоста», а потім вирівняти канавку посередині.
  6. Виріжте з пластика овальну форму за допомогою ножівки по металу, нагрійте заготовку лопаті над вогнем і плавно зігніть її навпіл.
  7. Обробіть наждачним папером паз під лопать.
  8. Вклейте лопать в паз.
  9. Залишається яскраво розфарбувати рибку і вклеїти три петельки, за які воблер прив`язується до волосіні.

Можна також виготовити блешню-мормишку. Опис процесу створення такої приманки читайте в нашій статті - Як зробити блешню.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!