» » » Як зробити спінінг?

Як зробити спінінг?

Як зробити спінінг?
Як зробити спінінг?

Ловити рибу на спінінг дуже зручно. Багато рибалок, знаючи про це, намагаються придбати хороші спінінги. Однак купувати їх зовсім не обов`язково, можна зробити спінінг самостійно. Як зробити спінінг? Зараз розглянемо це питання детальніше.

Матеріали для спінінга

  1. Котушка - найкраще брати з нержавійки, така довше прослужить.
  2. Углепластиковая трубка (можна взяти і будь-який інший матеріал, який підійде для основи). Щоб зробити спінінг довжиною 2,75 метра, треба 4 метри вуглепластиковою трубки.
  3. Рукоятка для спінінга - можна зробити з підручних засобів. Також її краще обтягнути будь-яким гумовим матеріалом або плівкою, щоб рука потім не ковзала.

виготовлення спінінга

Потрібно поставити позначки на трубці так, щоб спінінг ділився на 5 частин, потім відрізати ці частини, залишаючи між ними 10 см., Які створять перепад, коли ви будете одягати трубки один в одного. Після того, як трубка розрізана на 5 частин, їх потрібно по порядку засовувати один в одного (ось навіщо потрібні додаткові 10 см.). Потім потрібно зафіксувати рукоятку.

Далі треба прикріпити котушку на основу. Тут можна скористатися скотчем або купити спеціальні тримачі для котушок. Вушка для волосіні можна зробити також з дроту або придбати потрібні розміри в магазині. Всі вушка треба обробити лаком і дати їм висохнути. Після цього треба намотати волосінь, і спінінг готовий!

Також можна виготовити спінінг, який буде складатися з суцільної основи. Такий спінінг підійде для лову з моста або з човна. Щоб виготовити такий спінінг, використовуйте попередню інструкцію, проте основу не треба розрізати на частини. Прямо на суцільний частини закріпіть котушку і вушка для волосіні. Розміри вуглепластиковою трубки або матеріалу, який ви вибрали, прямо пропорційні початкових розмірів готового спінінга.



Є ще найпростіший варіант. Якщо вам не вистачає грошей або просто не хочете купувати спінінг заводського виробництва, запитаєте продавця про те, є чи браковані спінінги. Бракований спінінг вам можуть продати за 15% від його реальної ціни. Купивши два таких спінінга, методом маніпуляцій можна зробити один робочий і хороший спінінг, при цьому заощадити 70%. Також можна використовувати свої власні поламані спінінги і їх деталі для створення одного працюючого.

Перед тим як зробити спінінг своїми руками, слід згадати, що у кожного спінінга з котушкою повинен бути свій центр ваги. Цей центр ваги повинен відповідати того місця, де кріпиться котушка. Як матеріал необов`язково повинен бути вуглепластик, можна використовувати трубки з легкого сплаву, так звані спиці. Також для створення ручки можна використовувати пробки від вина. При виборі матеріалу відразу розраховують, яке навантаження він може витримати, адже незнання максимального навантаження може привести до того, що ви просто-напросто зламаєте свій шедевр, так і не впіймавши жодної рибини.

Ми розповіли, як зробити саморобний спінінг. Тому робіть, використовуйте свою уяву і підручні засоби. На допомогу вам пропонуємо відео, як зробити спінінг. Його ви знайдете на цій же сторінці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!