» » » Що краще xbox або playstation?

Що краще xbox або playstation?

Що краще xbox або playstation?

З приходом зими пікніки на природі змінилися грою біля домашнього вогнища. Тому не дивно, що попит на ігрові приставки збільшується саме в холодну пору року. Але, як відомо, перед тим, як затишно вмоститися на килимі перед телевізором з джойстиком в руках, потенційним покупцям консолей необхідно вирішити, що краще xbox або playstation. Вибір ускладнюється ще й тим, що на сьогоднішній момент обидві приставки знаходяться в одній ціновій категорії. А тому, віддаючи перевагу тій чи іншій ігровій консолі, важливо бути обізнаним про їх переваги та недоліки.

графіка

На жаль, ні Xbox, ні Sony PlayStation не можуть похвалитися такою ж якістю графіки, як у сучасного комп`ютера. Зображення, які видають обидві приставки непогані і особливо не відрізняються один від одного. Тому, якщо судити за цим критерієм, точно сказати не можна, що краще xbox або ps. Хоча потенційний покупець повинен знати, що відеосистеми ігрових девайсів все ж відрізняються. Для Xbox 360 відеосистему цілеспрямовано розробляла компанія АТI. Це, безсумнівно, надає розробникам величезні можливості, як в оптимізації ігор, так і у використанні самої відеосистеми. У свою чергу, Sony використовує адаптовану відеокарту від ПС.

джойстик

Важливим критерієм при виборі консолі є зручність і функціональність джойстика. Тут є деякі відмінності, що дозволяють зробити висновки. У PlayStation 3 форма джойстика нагадує форму комп`ютерного аналога, а сам пристрій не поступається в зручності і функціональності. Форма геймпада Xbox, на відміну від PS, більш впізнаваною, з унікальним дизайном. Джойстик дуже зручний, з природно розташованими кнопками. І геймпад Xbox, і геймпад PS 3 оснащені функцією вібрації. До playstation одночасно можуть підключатися 7 джойстиків, а до Xbox, на жаль, лише 4.

Геймпад Xbox 360 має один величезний недолік, який може бути досить вагомим аргументом при покупці не на користь «коробки». Джойстик працює від двох батарей (тип АА). Для зручності можна придбати акумулятори, хоча і вони мають властивість розряджатися. Цього не можна сказати про геймпаді PlayStation. Він має вбудований акумулятор, який заряджається від самої консолі за допомогою USB-дроту. При повній зарядці дайте йому працювати близько 30 годин. Як бачимо, якщо для когось характеристики джойстика грають важливу роль, то вже на даному етапі, любитель ігор зможе визначитися, що краще xbox або sony.

Доступ до мережевих ресурсів

Виробники обох консолей надають можливість гравцям грати в мережі. Відмінність лише в тому, що власники PS 3 можуть робити це безкоштовно, а ті, хто вважали за краще Xbox 360, змушені придбати Gold-аккаунт Xbox Live приблизно за 5 $ в місяць.



Обидві приставки оснащені своїм внутрішнім віртуальним світом. З playstation можливо урізноманітнити зовнішній вигляд персонажа і спілкуватися з іншими героями, також можна грати в безліч міні-ігор. «Коробка» не дає таких можливостей, з нею можна лише редагувати аватар.

вартість ігор

Вартість ліцензійних ігор висока, як для PS, так і для Xbox. В середньому ціна однієї гри для консолей коливається в межах 1000 - 1500 рублів. Альтернативою є вторинний ринок, на якому можна придбати або обміняти іграшку на будь-який смак.

Можливості для злому

Для багатьох геймерів цей критерій може бути найвагомішим при виборі, що краще xbox або ps3. Висока ціна на ліцензійні гри стимулює розвиток піратського виробництва ігор для консолей. За цим критерієм Xbox набагато випереджає PlayStation. Зламати Xbox можливо двома методами, такими як: прошивка приводу або за допомогою установки FreeBoot. Після прошивки на Xbox можна грати в величезна кількість ігор, записаних на болванку. FreeBoot ж - це спеціальний чіп, який встановлюється на материнську плату консолі. Метод установки FreeBoot дає можливість грати за допомогою зовнішніх носіїв інформації, найчастіше за допомогою флешки. Вартість прошивки приводу абсолютно виправдана, якщо брати в порівнянні з ціною однієї ліцензійної гри, - всього 1500 рублів. Встановити FreeBoot можна за 2500 - 3000рублей.

Аксесуари та додаткове обладнання



Обидві приставки мають можливість для підключення великої кількості дуже недешевих аксесуарів. Наприклад, для «коробки» розроблено спеціальний пристрій Kineckt, яке дозволяє самому гравцеві виконувати функції джойстика. Для PS 3 теж доступний такий аксесуар під назвою PlayStation Move.

Значною перевагою Sony можна назвати здатність консолі працювати з додатковим нефірмового обладнанням. Якщо раптом зламається геймпад від приставки, його завжди можна замінити будь-яким іншим. Для Xbox така заміна недоступна, так як девайс працює тільки з фірмовими аксесуарами.

робимо висновки

Переваги Xbox360:

  • Висока якість графіки, яке забезпечує спеціально розроблена відеосистема.
  • Фірмовий дизайн і відмінна функціональність джойстика, з природним розташуванням кнопок.
  • Доступ до ігор по мережі.
  • Легкість злому і можливість використання піратських носіїв.

Недоліки Xbox360:

  • Робота геймпада залежить від батарейок або акумуляторів, які не входять до комплекту приставки.
  • Доступ до мережевих ігор можливий при наявності Gold-статусу в Xbox Live.
  • Мало мережевих ресурсів, відсутність Web-браузера.
  • Висока ціна на ліцензійні ігри й аксесуари.

Переваги Sony PlayStation 3:

  • Якість графіки майже не поступається Xbox360.
  • Можливість зарядки джойстика від приставки. Геймпад зручний і функціональний.
  • Можливість підключення нефірмових аксесуарів, наприклад джойстиків.
  • Безкоштовний доступ до ігор по мережі.
  • Велика кількість мережевих ресурсів.
  • Можливість відтворення Blu-ray дисків.

Недоліки Sony PlayStation 3:

  • Дуже висока ціна на ліцензійні ігри й аксесуари.
  • Немає можливості для злому і використання піратських носіїв.
  • Невелика кількість ігор.
  • Установка контенту на жорсткий диск займає багато часу.

Як бачимо, обидві консолі мають свої переваги. Тепер, після аналізу всіх переваг і недоліків ігрових приставок, маючи в своєму розпорядженні знаннями про особливості консолей, визначитися з вибором, що краще xbox або sony не складе труднощів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!