» » » Як придумати гру?

Як придумати гру?

Як придумати гру?

Сучасні мами встигають все і скрізь. Необхідність встигати приділити час господарству, рідним і близьким, собі і велику частину присвятити дитині робить з жінки супермама. Дуже важливо грати з дитиною. Це допоможе не тільки розважити його і зайняти на деякий час, але ще і навчити чомусь новому. З цікавими, захоплюючими іграми дитина ніколи не буде нудьгувати, і при цьому буде вчитися і розвиватися.

На жаль, не у всіх мам є достатньо часу на підготовку і створення ігор, а багато хто цього просто не вміють. Але якщо ви прочитаєте статтю, то дізнаєтеся, як придумати гру для свого чада.

Домашні та розвиваючі ігри



Варто відзначити, що одна і та ж гра стає для дитини нудною, навіть якщо вона і зацікавила малюка спочатку. Для того щоб урізноманітнити гру і зробити її цікавішою, існує кілька прийомів:

  1. Можна урізноманітнити навіть найбільш нецікаве заняття - читання або рахунок, використовуючи яскраві картинки та іграшки.
  2. Залучіть в гру всіх домашніх. Зробіть так, щоб малюк зрозумів, що він буде грати не один - чим більше людей, тим веселіше.
  3. У грі задіяти можна не обов`язково заздалегідь заготовлений реквізит. Підійде все, що є в будинку - макаронні вироби, крупи, палички, порожні баночки, іграшки дитини. Можна розставляти їх за кольором або за розмірами - це цікаво, і при цьому дитина буде вчитися.

Ігри на вулиці

Всі ми грали на вулиці в найпростіші ігри, які підійдуть і для сучасних дітей.

  1. "Зламаний телефон". Хлопці сідають в ряд. Сидячий з лівого краю учасник говорить якесь слово на вухо своєму сусідові. Той, в свою чергу, говорить те, що почув, наступного людині. І так до останньої людини. Якщо до останнього гравця дійде невірне слово, то телефон "зламався". Всі сидять в тому ж положенні і починають заново. Якщо на виході вийшло вірне слово (то, яке говорили), то ведучий змінюється.
  2. "Стрибуни". Малюємо крейдою поле і ділимо його на 10 рівних частин. Беремо камінчик і кидаємо його на цифри, починаючи з одиниці. Якщо камінь потрапляє в поле квадрата, то треба стрибнути на це поле і кидати камінчик далі. При промаху слід поступитися хід іншому гравцеві. Таким чином можна вивчити рахунок до 10.
  3. Для дітей постарше підійдуть "Класики". Малюємо крейдою на асфальті квадратики таким чином: спочатку один, над ним ще один, потім зверху домальовує прямокутник, горизонтальні сторони якого більше вертикальних, і ділимо його навпіл, потім знову креслимо один квадрат (по центру прямокутника), потім - прямокутник і т. Д . Загалом має вийти 10 клітин. Пишемо в них цифри від 1 до 10. Кидаємо камінчик на першу цифру і, якщо він потрапляє в поле клітини, стрибаємо через все поле туди і назад (при стрибках чергуємо ноги: стрибаємо однією ногою на одиночну клітку, на дві ноги - на спарені клітини - на останніх клітинах розвертається і стрибаємо в початок, не забуваючи підібрати камінчик). При попаданні ноги за кордон клітини передаємо хід іншому гравцеві.
  4. "Море хвилюється раз ...". Гравці бігають в довільному порядку і зображують морських мешканців: рибок, морських коників, русалок. Ведучий вимовляє фразу: "Море хвилюється раз, море хвилюється два, море хвилюється три ... морська фігура замри!". Всі хлопці повинні завмерти на місці в тому положенні, в якому їх застала команда "замри". Хто поворухнеться, той і ведучий.
  5. "Їстівне-неїстівне". Ведучий кидає м`яч і при цьому говорить якесь слово. Якщо виражається словом предмет їстівний, то потрібно зловити м`яч, якщо неїстівний - відбити. Той, хто спіймав неїстівне, стає ведучим. Цю ж гру можна урізноманітнити і замість м`яча використовувати резиночку. Гравці встають в коло і розтягують на ногах одну гумку. Гравці, якщо чують від ведучого "неїстівне" слово, швидко вистрибують з гумки, якщо "їстівне", - залишаються всередині.
  6. "Світлофор". Гравці шикуються в ряд, провідний виходить вперед і, відвертаючись, називає який-небудь колір. Гравці, у яких в одязі є названий колір, безперешкодно проходять на іншу сторону. Ті, у кого немає даного кольору, намагаються пробігти на свою сторону. Ведучий ловить їх. Кого зловили, той і водить.

Спортивні ігри



Ви завжди можете пограти з дитиною в футбол, баскетбол, бадмінтон, гилку, ще можна влаштувати міні-естафету з його друзями. Пробуйте урізноманітнити гри і придумувати свої правила там, де це потрібно.

Важливим є те, що дитина, яка захоплений такими іграми, не проводитиме багато часу перед комп`ютером або телевізором.

Якщо ви все-таки налаштовані придумати гру саме на комп`ютері, читайте статті про створення ігор:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!