» » » Як грати в резиночку?

Як грати в резиночку?

Як грати в резиночку?

Грі «в резиночку» вже багато років, в неї грали ще в кінці 80-х років минулого століття. Сьогодні розповімо про те, як грати в резиночку.

Для гри знадобляться, щонайменше, три людини і одна гумка довжиною не менше 4 м. Кінці гумки необхідно пов`язати між собою, щоб вийшло замкнуте кільце.

Тепер необхідно вибрати першого стрибуна, і помістити двох осіб всередину кола таким чином, щоб їх ноги тримали гумку.

Таким чином для стрибуна гумка - це дві паралельні лінії, умовно Р1 і Р2.

Резіночка. Правила загальні для всіх вправ, для всіх рівнів

Вправи виконується стрибуном до тих пір, поки стрибун не зачепило за гумку або не зіб`є. У разі, якщо стрибун все зробив правильно, він переходить до другого вправі, якщо помилився, постає в гумку, а до виконання вправ переходить інша людина. У разі, якщо стрибун помилився, наступного разу він почне виконання рівня з вправи, на якому зробив помилку. Коли стрибун виконав все на першому рівні, він переходить на другий рівень. Виграє гравець, перший пройшов всі рівні.

  • Рівень перший - гумка тримається на щиколотках.
  • Рівень другий - гумка на рівні колін.
  • Рівень третій - гумка на рівні стегон.
  • Рівень четвертий - гумка на рівні пояса.
  • Рівень п`ятий - гумка на рівні грудей.
  • Рівень шостий - гумка на рівні шиї.

Вправа 1

Початкове положення стрибуна - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибун стрибає. Тепер його ліва нога знову зліва від кола з гумки, права всередині кола. Знову стрибок. Тепер ліва нога всередині кола, права праворуч від кола з гумки.

Вправа 2



Початкове положення стрибуна - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибун стрибає і опускає праву ногу на гумку Р1, ліву ногу на гумку Р2. Знову стрибає і опускає тепер праву ногу на гумку Р2, ліву ногу на гумку Р1.

Вправа 3

Початкове положення - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибун стрибає. Обидві його ноги повинні зачепити гумку Р1, наступити на гумку Р2. Знову стрибок. У польоті треба відпустити Р1, і перестрибнути через Р2 обома ногами.

Вправа 4

Початкове положення стрибуна - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибок. Права нога на гумці Р1, ліва нога під гумкою Р2. Стрибок. Р1 залишилася в такому ж становищі, ліва нога на гумці Р2, права під гумкою Р2.Пригун вистрибує з кола. Гумки звільняються.

Вправа 5

Початкове положення стрибуна - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибок. Обидві ноги праворуч від гумки Р2. У стрибку необхідно зачепити гумку Р1. Таким чином, гумки перехрещуються. Стрибок. Гумки звільняються, стають в початкове положення. Права нога на гумці Р1, ліва нога на гумці Р2. Знову стрибок. Вистрибуємо праворуч від кола з гумки.

Вправа 6

Початкове положення стрибуна - обидві ноги зліва від кола з гумки. Стрибок. Обидві ноги праворуч від гумки Р2. У стрибку необхідно зачепити гумку Р1. Таким чином, гумки перехрещуються. Стрибок. Гумки звільняються, обидві ноги по зовнішнім сторонам кола. Стрибун схрещує ноги відносно один одного, залишаючи обидві гумки між ногами. Спочатку права нога вперед, ліва назад, потім навпаки. Вистрибуємо праворуч від кола з гумки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!