» » » Як створили майнкрафт?

Як створили майнкрафт?

Як створили майнкрафт?

Minecraft перекладається з англійської як «ремесло видобутку». Сама назва говорить про суть гри. Майнкрафт - це гра будівництва, виживання і абсолютної свободи дії в світі, що складається з кубів. Куби можна розбивати і збирати з них матеріали, за допомогою яких потім можна створювати нові речі. Крім цього, світ Minecraft населений різними істотами і тваринами. Одні доброзичливі, а інші, які частіше з`являються вночі, немає. Отже, основне завдання, крім будівництва та облаштування простору, - це виживання.

У гру грають пір сотні мільйонів людей по всьому світу. Вона оновлюється, вводяться нові деталі. Гра майнкрафт багатогранна і цікава, а також дає величезну свободу вибору і дії. Але мало, хто знає, як створили майнкрафт. Зате більшості шанувальників відомо, хто створив популярну гру, тому що ім`я цієї людини знає весь світ.

Хто створив майнкрафт?

Ідея гри майнкрафт належить шведському програмісту Маркус Перссон, який сьогодні більше відомий як Нотч. Нотч завжди захоплювався гейм-дизайном і створенням ігор. У нього безліч розробок, деякі з яких мали успіх, а інші майже забуті. Але найважливіша гра, яка змінила його життя і зробила за один рік мільйонером - майнкрафт.

Спочатку гра повинна була стати клоном Infiniminer з геймплеєм, схожим на Dwarf Fortress. Невідомо, чому розробка пішла в іншому напрямку, але з`явилося дітище миттєво знайшло успіх в інтернеті.

У 2010 році, вже через тиждень розробки, Нотч показав гру світу. А 20 грудня 2010 року майнкрафт перейшов в бету. До 17 листопада 2011 року гра перебувала на тестуванні, в яке допускалися і прості гравці. До того моменту про гру знало абсолютна більшість геймерів світу і з нетерпінням чекало релізу.



Коли гра набула популярності, була створена фірма Mojang AB, яка існує і по сей день і вдосконалює гру замість Нотч, який пішов у відставку. Студія з трьох осіб завершує роботу над грою і випускає її як в електронному вигляді, так і в роздрібний продаж.

Тільки за 2011 рік компанія продала 3 мільйони копій гри, а в травні 2013 року була зафіксована планка в 16 мільйонів гравців.

Як створювали гру майнкрафт?



Гра, написана на Java з використанням бібліотеки LWJGL, доступна майже на всіх платформах світу.

Майнкрафт використовує текстури з низьким дозволом і графічно нагадує 64-бітові гри стилю старих приставок. Завдяки цьому вона мало важить, практично не вантажить систему при генерації світу і відмінно оптимізована.

Майнкрафт має потужний інструментарій для створення модів і величезна кількість модераторів по всьому світу, які щодня придумують щось нове і цікаве. Часом створюються навіть копії інших популярних ігор всередині майнкрафт. Всі найцікавіші і вдалі моди додаються розробниками в гру.

Майнкрафт крім одиночної гри може похвалитися і розрахованих на багато користувачів режимом, в якому можуть грати друзі і випадкові люди в одному рандомно створеному світі.

відгук громадськості

Гра, створена одним розробником, отримала премію «Зліт покоління» і перемогла в номінації «Інді року» за версією журналу «Ігроманія». Гра також має високі оцінки серед критиків в межах 90-100 балів, виходячи з 19 рецензій знаменитих журналів і обзорщіков.

З самого першого показу звістка про диво-грі розлетілася по інтернету з неймовірною швидкістю. На фестивалі Minecon в 2011 році в Лас-Вегасі, де зібралися віддані фанати на виставки, побували жителі 23 країн, діти і дорослі до 77 років. Побачити таке розмаїття було дивно. Всіх їх зібрала проста гра, написана за тиждень. Гру представили громадськості в залі, виконаному в стилі майнкрафт. Конкурси, призи, можливість пограти в улюблену гру і поспілкуватися з розробниками - все це надихнуло величезна кількість людей відвідати конференцію.

За короткий період гра пройшла дивовижний шлях створення, розвитку та завоювання мільйонів сердець в світі. Завдяки зусиллям Нотч і його компанії Mojang AB гра стала по-справжньому культовою. Майнкрафт і по сей день оновлюється завдяки зусиллям Йенса Бергенстена, до тих пір, поки не буде вважатися закінченою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!