» » » Як запріватіть в minecraft своє майно?

Як запріватіть в minecraft своє майно?

Як запріватіть в minecraft своє майно?

Приватизація - це форма перетворення власності, що представляє собою процес її передачі в приватні руки. У Minecraft приват - це територія, на якій вороже налаштовані гравці не можуть ламати і грабувати ваше майно і споруди.

Природно, в одного користувача грі вам не варто турбуватися, що на ваше добро хтось зможе зазіхнути, а ось при грі по мережі потрібно побоюватися любителів займатися гріферством, тобто відбиранням у інших гравців того, що вони не встигли приватизувати. Зазвичай на серверах для управління приватизацією встановлені плагіни WorldEdit і WorldGuard. За допомогою WorldEdit забезпечується захист вашого житла від руйнування, а WorldGuard служить для здійснення приватизації. З даної статті ви дізнаєтеся, як в майнкрафт запріватіть майно.

Приватизація території в Minecraft

Розглянемо, як запріватіть будинок в Minecraft. Будинок, як будова, запріватіть можна -можна тільки територію, на якій ви проживаєте.

Для цього спочатку потрібно скрафтіть дерев`яний сокиру або отримати його, вводячи команду // wand. Потім виділити дві позиції, розташовані по діагоналі, що відзначають розмір території, яку ви хотіли б запріватіть. Для виділення першої точки, тримаючи в руках сокиру, натисніть ліву кнопку миші, для другої - праву кнопку миші. З`явиться позначення у вигляді червоного куба, що показує розміри виділеної території. Для того щоб розширити регіон, який ви хочете запріватіть, вам потрібно ввести команду // expand «кількість блоків» u (вгору) або // expand «кількість блоків» d (вниз). Щоб приватизувати виділену територію, необхідно ввести команду / rg claim «назва регіону».



Якщо ви хочете, щоб ваш друг теж міг виробляти зміни на вашій території і мав можливість додавати права володіння іншим гравцям, введіть команду / rg addowner «назва регіону» «нік одного». Для видалення прав власника пропишіть в командний рядок / rg removeowner «назва регіону» «нік гравця».

Ось ще кілька корисних команд для управління вашою територією:

  • / Region addmember «назва регіону» «нік гравця» - додати користувача території.
  • / Region removemember «назва регіону» «нік гравця» - видалити користувача території.
  • / Region flag «назва регіону» «flag» [ «змінна»] - встановити прапор на території.


До прапорам відносять:

  • pvp - можливість чи PvP на території;
  • water-flow - розтікання лави;
  • use - використання механізмів;
  • lava-flow - розтікання води;
  • lighter - використання запальнички;
  • chest-access - використання скринь.

Приватизація двері в Minecraft

Для того щоб інші гравці не змогли увійти до вашого помешкання, вам необхідно приватизувати двері в Minecraft після її установки. Для цього введіть у чат команду / cprivate і правою мишкою по потрібної двері. Через приватизовану двері до вас в будинок не зможуть потрапити ні гріфери, ні інші зловмисники.

Як запріватіть скриню в Minecraft?

На більшості серверів існує автоматична приватизація скринь. Тобто відразу після розміщення ви стаєте єдиновладним господарем скрині і його вмісту. Але якщо на обраному вами сервері немає такої функції, то вам доведеться робити це вручну. Щоб запріватіть скриню в Minecraft, введіть в консоль команду / cprivate або / lwc -c private і клацніть по ньому лівою кнопкою миші.

Нижче наведено список команд, за допомогою яких можна змінювати налаштування доступу до скрині:

  • / Lwc -m «імена гравців» - додає права власника зазначеним гравцям;
  • / Lwc -c public - дає публічний доступ до речей, що знаходяться в скрині, але крім вас запріватіть його ніхто не зможе;
  • / Lwc -c password «пароль» - доступ до скрині мають тільки ті гравці, яким ви повідомите вказаний пароль;
  • / Cunlock «пароль» - команда для відкриття скрині з паролем;
  • / Cremove - видаляє весь захист;
  • / Cinfo - видає інформацію про скрині;
  • / Cmodify «ники гравців» - дозволяє дати права користувачів гравцям із зазначеними ніками.

Таким чином ви зможете захистити не тільки своє житло, але і ваше майно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!