» » » Як встановити мод на сталкер (stalker)?

Як встановити мод на сталкер (stalker)?

Як встановити мод на Сталкер (Stalker)?

Перша гра серії «Тіні Чорнобиля» викликала справжній фурор, як в російському, так і в світовому гейм-спільнотах. В процесі розробки девелопери обіцяли досить багато всяких «фіч» і можливостей, але переоцінили свої навички і представник видавця «THQ» прибрав з гри «непотрібні» елементи.

Розкачати губу гравці відчули себе обділеними і стали працювати над своїм, «тим самим Сталкером». Тому на сьогоднішній день налічується сотні різноманітних модифікацій (далі - мод) до всіх трьох ігор всесвіту. Нижче наведено відомості про, як встановити мод на Сталкер.

підготовка

Отже, у Вас з`явився цікавий мод, не терпиться скоріше встановити його і подивитися, що новенького він привносить в пройдену вздовж і впоперек гру. Спочатку подивіться, на основі якої версії гри цей мод був створений, тому що відмінності в версіях стануть перешкодою вже на запуск гри. Далі визначте, що він собою являє: декілька файлів, серед яких є і з дозволом *.exe? Значить, цей мод встановлюється за допомогою інсталятора. Перед Вами папка «gamedata» або архів? Вам буде потрібно встановити мод вручну в папку гри.

Перед установкою мода перевірте в кореневій директорії гри наявність папки «gamedata». При її відсутності створіть її. Якщо вона є, то скопіюйте її в інше місце і видаліть всі дані з решти папки.

інсталятор



Перед тим, як встановити мод на Сталкер, виконаний у вигляді інсталяційного пакувальника, перевірте, чи є коректним вказаний шлях установки. Сам інсталятор не завжди правильно вказує папку з грою на Вашому комп`ютері. Тому коли з`явитися поле з адресою папки гри, упевніться, що він той, який потрібен. Наприклад, якщо «Сталкер» встановлено за такою адресою: «D: My Games S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat », то такий же адреса повинна бути і в шляху інсталяції.

Коли все буде готово, запустіть файл з розширенням *.exe, перевірте шлях установки, щоб він відповідав вказівкам вище. Після вдалої установки закрийте інсталятор. Файли мода будуть в тій самій папці «gamedata». Тепер переходимо до пункту, як встановити мод на Сталкер, маючи папку «gamedata».

Архів або папка «gamedata»

Цей спосіб установки мода за принципом дії такий же, як і перший, тільки робити ми будемо все руками. Якщо мод представляє собою архів, то розархівуйте його і копіюйте «gamedata» в кореневу папку зі «Сталкером». Якщо Вас запитають замінити чи файл, підтверджуйте.

При установці іншого мода, спочатку видаліть вже рідну папку «gamedata», а потім дотримуйтесь інструкцій вище. Після цього запускаємо як зазвичай гру і насолоджуємося нововведеннями народних умільців!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!