» » » Як зробити квіти з серветок?

Як зробити квіти з серветок?

Як зробити квіти з серветок?
Як зробити квіти з серветок?

Звичайні паперові серветки можна використовувати не тільки за прямим призначенням. Домашні умільці роблять з них симпатичні квіти, які звичайно не можна порівнювати за красою з живими, однак, вміло зроблені, такі паперові квіти виглядають часом навіть краще, ніж їх магазинні побратими.

Як робити квіти з серветок

Для виготовлення полусферического букетика з пишних паперових квітів, що нагадують помпонні жоржини, знадобляться наступні інструменти і матеріали:

  • одна пачка однотонних кольорових серветок для створення віночків - рожевих, червоних або помаранчевих;
  • одна пачка серветок зеленого кольору для виготовлення листочків (якщо немає можливості купити зелені серветки, можна замінити їх шматком Квіти з серветокгофрованого паперу такого кольору);
  • канцелярський степлер;
  • клейовий пістолет або тюбик клею «Момент»;
  • ножиці;
  • невелика куля діаметром 10 - 15 см (це може бути дитячий м`ячик, пінопластовий куля для виробів - в загальному, будь кулястий предмет);
  • підставка для кулі - декоративний горщик для квітів, маленька кругла плетена кошичок, або будь-яка інша посудина на ваш вибір, головне щоб її діаметр був на кілька сантиметрів менше діаметра кулі.

Інструкція



Спочатку треба зробити квіти і листя.

  1. Для виготовлення квітки дістаньте з пачки серветку - вона вже складена в чотири рази. Чи не розгортаючи її, перегніть паперовий квадрат навпіл, вийшла смугу складіть вдвічі - в результаті вийде маленький квадратик, що складається з шістнадцяти шарів паперу.
  2. Скріпіть всі ці шари металевої скріпкою, встановивши її степлером Квіти з серветокточно в центр маленького квадрата. Для більшої міцності навхрест до першої прибийте другу скріпку.
  3. Підберіть будь-яку чарку або кришечку діаметром рівним стороні квадрата, притисніть її до нього і олівцем обведіть коло.
  4. З цього контуру виріжте коло. По всьому його краю виріжте маленькі напівкруглі зубчики шириною і висотою близько сантиметра.
  5. Акуратно, щоб не порвати тонкий папір, підніміть вгору перший шар серветки. Пальцями обіжміть його в одну трубочку. Підніміть вгору наступний шар і притисніть його до першого - серветка буде закладатися дрібними складками. Таким чином загофріруйте всі верстви, розправте їх злегка пальцями і розпушити квітка.
  6. Аналогічним способом зробіть ще десяток квіток.
  7. Із зелених серветок наріжте кола в два рази більшого діаметру, ніж кола для квітів.
  8. Кожне коло складіть вчетверо. Округлу частину кожної четвертинки пальцями стисніть в одну точку і зафіксуйте її крапелькою клею. Утворені в результаті «вушка» будуть листочками жоржин.

Тепер можна приступати до складання букета.

  1. Внутрішній край підставки змастіть клеєм, вкладіть в неї кулю, злегка притисніть його і потримайте кілька секунд.
  2. На виворітну сторону квітів наносите краплю клею і наклеюйте їх до видимої поверхні кулі, маючи в своєму розпорядженні квіти так, щоб підстава букета не просвічує між ними.
  3. Час від часу не забувайте вклеювати між квітами листочки.
  4. Коли вся поверхня кулі сховається під паперовими квітами і листям, букет буде готовий.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!