» » » Як зробити намисто?

Як зробити намисто?

Як зробити намисто?

Виготовлення біжутерії своїми руками є досить цікавим хобі. Однак, крім захопливості цього заняття з`являється, ще й унікальна можливість обзавестися незвичайними і стильними прикрасами, наприклад намистом. Намиста є досить цікавою прикрасою. Вони постійно перебувають на увазі і звертають на себе увагу оточуючих. Тому важливо, щоб вони гармоніювали з вашим нарядом. А погодьтеся, що неможливо мати кілька сотень бус, щоб ідеально поєднувати їх з вашим одягом. І немає нічого кращого, як зробити намисто самостійно. Тоді ви в будь-якій ситуації зможете підібрати найбільш підходяще прикраса для кожної конкретної ситуації. У даній статті ми розповімо, як зробити намисто своїми руками.

Як зробити намисто будинку

В цілому, створити ексклюзивні намиста в домашніх умовах зовсім не складно. Достатньо лише нанизувати різні намистинки на шматок волосіні або ж міцної нитки, і потім зав`язати її кінці (або ж прив`язати замок в тому випадку, якщо намиста мають невелику довжину). Можна зробити прикраса і з бісеру, проте, як зробити намисто з бісеру пояснювати, напевно, не варто. Однак, мимоволі виникає безліч питань. Де знайти намистини? Яку нитку найкраще використовувати? Який замок підійде найкраще? Давайте разом спробуємо відповісти на ці питання.

Почнемо, мабуть, з намистин. Адже саме вони є основним матеріалом, який визначає зовнішній вигляд вашого майбутнього прикраси. Однозначно, простіше зробити намисто з уже готових намистин, які можна купити в багатьох магазинах, що продають матеріали для рукоділля. Однак, ваше прикраса буде виглядати значно цікавіше, якщо самі намистинки виготовити самостійно. Як це зробити? Запропоную вам кілька ідей.

  • Виготовлення намистин з полімерної глини. Полімерна глина продається в тих же магазинах, що і готові намистини. Досить просто купити її, виліпити кульки таких розмірів, які вам потрібні, вставити в них сірники або зубочистки і запекти. Після охолодження намистин покрийте їх лаком. Решта процедура виготовлення бусів виглядає абсолютно ідентично вищеописаної.
  • Другим способом самостійного виготовлення намистин є так званий метод сухого валяння. При цьому методі необхідно зробити з вовни м`які і остаточно кумедні намистинки, які потім нанизуються на нитку за допомогою простої голки.
  • Третім способом виготовлення намистин є їх самостійне шиття. Можна взяти обрізки тканини, зшити з них кульки і набити їх ватою. На мій погляд відмінний спосіб не тільки зробити оригінальна прикраса, а й раціонально використовувати невеликі клапті різних тканин.
  • Також можна обв`язати гачком готові гладкі намистинки. Незвичайний спосіб, однак, дозволяє використовувати досить широку кольорову гаму.
  • Можна також виготовити намисто з пап`є-маше. Для цього потрібно обмазати клеєм невеликі грудочки паперу, а потім розфарбувати їх в різні яскраві кольори.

Для підвищення оригінальності вашого вироби можна комбінувати кілька технік і кілька матеріалів виготовлення. Наприклад, можна розшити бісером намистини з повсті або ж виготовити намисто з зшитих і в`язаних гачком намистин. Просто потрібно проявити фантазію і вибрати той матеріал, з яким вам буде найбільш приємно і зручно працювати.



Тепер поговоримо про саму конструкції бус. Якщо ви вирішили зробити довгі намиста, які будуть вдягатися через голову, то у вас відпадає необхідність в застібці. Однак, для більш коротких виробів, в обов`язковому порядку, знадобиться невеликий замочок. Замки для бус і браслетів можна купити в магазинах, що займаються продажем фурнітури для біжутерії. В цілому замки для бус існують декількох типів:

  • Гвинтові замки (є дві половинки, які мають різьбу, одна з яких вворачивается в іншу).
  • Магнітні замки (складаються з двох намагнічених частин. Однак такі замки підійдуть тільки для дуже легких бус. В іншому випадку, не виключена можливість їх самовільного розкриття).
  • Замки-карабіни (найпопулярніший тип замків).
  • Замки-педальки.
  • Замки-тоггли.

Існують також багаторядні замки, які призначаються для бус, що мають в своєму складі кілька ниток. В принципі, якщо під рукою у вас не знайшлося відповідного замку, цілком можна замінити його петелькою на одному кінці бус і ґудзиком на іншому.



Крім різних застібок, для виготовлення більш вишуканих і незвичайних бус вам знадобляться і інша фурнітура, така як крімпи (фіксатори, що кріплять намистини на відстані одна від одної), гофровані намистини і т.п.

І, звичайно ж, ми не зможемо зробити намисто без нитки. Адже саме на неї ми нанизуємо намистинки. Як нитки цілком підійде ювелірний тросик, тонка рибальська волосінь, вощена нитка і навіть шкіряний шнурок.

Найкращим варіантом основи для бус є все ж рибальська волосінь. По-перше, на неї легко нанизувати намистини. По-друге, вона не розтягується, постійно зберігаючи зовнішній вигляд вашої біжутерії. По-третє, рибальська волосінь не переломлюється при механічному впливі, тим самим постійно зберігаючи форму вашого прикраси. Непогано підходить також рибальський тросик, що складається з декількох металевих ниток, сплетених між собою і покритих шаром поліетилену. Однак тросик ламається під навантаженнями, а його покриття лопається з часом, істотно погіршуючи зовнішній вигляд.

Отже, коли у вас є всі матеріали, залишилося лише нанизати ваші намистинки на основу - нитка або волосінь. Зручніше це буде робити за допомогою невеликої голки. Ось і все, оригінальна прикраса елегантного жіночого шийки готове.

Таким чином, ми знайшли відповідь на питання, що стосується того, як самій зробити намисто. Причому, хочу зазначити, що це абсолютно нескладно. Досить проявити лише трішки фантазії і терпіння. І можете бути впевнені, що ваше незвичайне прикраса не залишить байдужими, що проходять повз, чоловіків і обов`язково приверне до вас їх непідробне увагу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!