» » » Як зробити безкозирку?

Як зробити безкозирку?

Як зробити безкозирку?

У даній статті ми розглянемо процес того, як зробити безкозирку в домашніх умовах. Для цього вам буде потрібно: матеріал креп-сатин білий, дублерин, атласна стрічка біла і синя (шириною 0,5 і 2 см), якір і нитки, а також трохи вміння і терпіння. Тепер давайте розглянемо поетапно, як зробити безкозирку своїми руками.

процес виготовлення

  1. Для того щоб вийшла шапка правильної форми, першочергово вимірюється окружність голови. Це легко зробити на щільному папері або картоні, вирізавши смужку 5 см шириною. Потім звертаємо її в кільце і підбираємо точний діаметр по голові, стежимо щоб отримана стрічка щільно трималася. Тепер відрізаємо смужку необхідної довжини, скріплюємо її скріпкою і отримуємо готовий околиші.
  2. Тепер виконуватися форма безкозирки. Необхідно виміряти довжину готової смуги - це буде величина L і вираховуємо за формулою r = L / 2п - це зовнішній радіус, і R = L + 7 см - це внутрішній радіус. Перевіряємо, щоб центр кіл обов`язково збігався, і вирізаємо викрійку з паперу. Для безкозирки необхідні тулія і верхня частина. Але з паперу потрібно тільки одна половинка, так як друга буде викроювати по зовнішньому краю.
  3. Потім робляться викрійки всіх частин з дуже щільного дублерина. Форма околиша робиться зі згином шириною 10 см. Дублерин приклеюємо за допомогою праски на синій габардин - це для околиша. Пам`ятаємо, що потрібно залишити відступи: 1 см - з верху і знизу, 1,5 см - з боків. І вирізаємо майже готовий околиші.
  4. Тепер необхідно приклеїти дублерин до білого креп-сатин з виворітного боку, для верхньої частини. Далі приклеюємо тулію і з припуском 1 см вирізаємо обидві деталі.
  5. Отриманий околиші звертаємо дублерина всередину і відпарювати праскою.
  6. Дрібними стібками зшиваємо деталі безкозирки, по краю, лицьовими сторонами всередину і по зовнішньому колу прострочуємо на машинці. Підтинає надбавки і вийшло виріб вивертаємо і розправляємо краю.
  7. Далі необхідно закласти всередину і наживити з двох сторін надбавку на тулье, і зробити надсечку з внутрішнього кола.
  8. Тепер місце, де буде кріпиться околиші, необхідно намітити крейдою і скласти з тулію, наживаючись по всьому колу. Бічні надбавки околиша необхідно заправити всередину і накласти кінці один на одного. В процесі необхідно контролювати, промацуючи дублеріновие частини, вони повинні бути в стик, інакше готова безкозирка не підійде за розміром.
  9. Наступним дією буде прістрочка околиша до основної частини в одну строчку.
  10. Потім вирізаємо з атласної стрічки - дві стрічки, кожна по 40 см довжиною і, щоб вони не сипалися, оплавлятися краю над запальничкою. Заколюємо їх до околиші з виворітного частини в тому місці, де вийшов стик.
  11. Далі сметочнимі швом прошиває виріб в два прийоми. Шити потрібно так, щоб нитка не виходила назовні, а зачіпала лише околиші з виворітного боку.
  12. Тепер слід намітити місце, де буде прикладена аплікація якоря, а саме точно навпроти стику стрічок, і пришити її потайним швом.

Ось і все, ваша безкозирка готова. На цьому прикладі ми розглянули більш складну роботу з тканини.

Як зробити безкозирку з паперу



Процес виготовлення паперового головного убору ідентичний вищеописаному. Всі дії по викрійці виконуються аналогічно, але з щільною, кольорового паперу. При цьому робляться припуски на склеювання. Коли всі деталі готові, ви можете їх скріпити, використовуючи клей-олівець. Прив`язати на висохлу модель стрічки і елементи декору. Тепер ви знаєте, як виготовляється безкозирка своїми руками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!