» » » Як навчитися добре грати?

Як навчитися добре грати?

Як навчитися добре грати?

Футбол - одна з найулюбленіших ігор хлопчаків, однак далеко не кожен може дозволити собі відвідувати футбольну школу. Як навчитися добре грати в футбол самостійно, і чи можливо це? Звичайно! Було б бажання! Про те, як стати пристойним гравцем без чужої допомоги, розповімо в нашій статті.

Фізична підготовка

Чи варто говорити, що без гідної фізичної підготовки на поле краще не виходити? По-перше, потрібно тренувати витривалість щоденними кросами на великі відстані. По-друге, важливо приділяти увагу і цільовим м`язам, тренуючи їх на тренажерах. Ну, і нарешті, не забувайте про тренування дихання. Хороші поради з даного питання можна знайти тут.

пас

Точність пасу - найважливіша умова успішної гри. Навіть якщо у вас немає партнера, який хоче тренувати з вами, ви зможете продуктивно відпрацьовувати даний навик. Встаньте напроти стіни на відстані 4-5 метри від неї і бийте в неї м`яч. Коли м`яч буде відскакувати, намагайтеся відбити його в ту ж точку, в яку він вдарився перший раз. Не забувайте міняти ноги, пас потрібно вміти віддавати обома ногами однаково добре.

прийом м`яча

Звичайно, ця навичка краще відпрацьовувати з партнером, однак можна тренувати прийом і зі стіною. У тому випадку, якщо знайшли товариша, попросіть його з відстані 5-10 м подавати вам м`яч, але так, щоб він летів не пряма вам під ноги, а трохи вбік. Якщо тренуєтеся зі стіною, відійдіть від неї на тій самій відстані, бийте м`яч в стіну і при відскоку намагайтеся приймати його різними способами.

удар

Удар повинен бути сильним і точним. Для того щоб він був сильним, тренуйте ноги, а для тренування точності скористайтеся наступною методикою. Знайдіть ворота, відійдіть від них на 10-15 метрів і намагайтеся потрапляти в поперечину. Не чекайте, що ви будете відразу потрапляти, терпляче відпрацьовуйте вправу. Коли зможете потрапляти в поперечину хоча б 4 рази з 10, можете звузити завдання. Наприклад, потрапити в правий край поперечини.

Біг з м`ячем



"Спілкування" з м`ячем в статичному положенні - це одне, а управління ним в динаміці - зовсім інше. Тут допоможе тільки довга і вперта тренування. Бігайте з м`ячем і намагайтеся підтримувати управління. Також, щоб краще відчувати м`яч, рекомендується жонглювати їм ногами.

обхід гравців

Обхід гравців - справа, мабуть, найскладніше. Однак цікаво, що і цей навик можна тренувати без помічників - просто розставте по полю перепони (наприклад, палички) і обходьте їх.

Не забувайте про те, що сьогодні в мережі можна знайти масу відеоуроків по відпрацюванню цих елементів, так що, якщо щось не виходить, обов`язково подивіться їх. Головне, не здавайтеся! Будьте терплячі, наполегливі, і у вас все вийде!

Про те, як грати в футбол, читайте також в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!