Як мені далі жити?

Як мені далі жити?

У житті кожного трапляється чорна смуга. Будинки проблеми, на роботі і в навчанні теж. Буває так, що навалюється все і відразу. Руки опускаються, а в голові єдина думка: що робити, як жити далі? Почитайте цю статтю, може бути, в ній ви знайдете відповідь.

Як впоратися з проблемами

  • Перш за все, необхідно згадати всім відоме правило - у всьому потрібно шукати позитивні сторони. Пробуйте шукати позитивні моменти після кожної неприємності. Якщо відразу плюси побачити не вдасться, то з часом стане зрозуміло, що вони все-таки були.
  • Далі необхідно розподілити час. Згадайте про всі свої невирішені проблеми і складіть їх список. При необхідності розділіть його на етапи. Справи викреслюються зі списку у міру їх виконання. Таким чином, можна буде відстежувати свій прогрес, і буде помітно, що проблеми вирішуються.
  • Всі ці проблеми і переживання можуть призвести до безсоння. Ви намагаєтеся заснути, а думки про невдачі та проблеми заважають заснути і пригнічують. В результаті з`являється втома і дратівливість. Рецепт гарного сну - необхідно провітрити спальню, постелити теплу ковдру і забезпечити повну тишу. Бажано перед сном здійснювати променад по свіжому повітрю. Якщо нічого не допомагає, можна прийняти легке снодійне.
  • Вирішувати проблеми потрібно в міру їх надходження. Головне - ні в якому разі не здаватися. Якщо дати волю долі і опустити руки, то все, цілком ймовірно може закінчитися так, як ви собі придумали в своїх найнеприємніших фантазіях. Але навряд чи вас це втішить. Тому зібратися і налаштуватися на перемогу просто необхідно. Завзятість обов`язково принесе успіх.
  • Намагайтеся сприймати те, що відбувається з гумором. Потрібно навчитися сміятися над своїм проблемами і над собою в цих проблемах. Сміх допоможе зберегти нерви і легше перенести труднощі.
  • Весь час пам`ятайте: рано чи пізно все закінчується. Пройде і це, і стане легше.

Алгоритм рішення психологічних проблем

  • Потрібно прийняти. Прийняти і перестати відкидати. У багатьох на неприємності реакція одна і та ж - небажання приймати, відторгнення очевидного. Але саме з прийняття труднощів починається їх подолання. Психологи пропонують один дієвий спосіб - треба записати те, що сталося. Фрази при цьому повинні бути не розпливчасті, а чіткі і визначені, недвозначні.
  • Необхідно бути. Потрібно жити далі. Існувати в теперішньому часі, в тому моменті, який протікає зараз. У момент нещастя усвідомлювати це нелегко через абстрактності від світу, стресу і зосередженості на власних почуттях, нав`язливих думках і негативного сприйняття. Це стан харчується вашими емоціями, такими, як ревнощі, страх, гнів, почуття провини. Необхідно відчути життя. Відчути, що відбувається в даний момент.
  • Потрібно діяти. Перестати говорити: не знаю, як жити далі. Необхідно себе усвідомити і зрозуміти, що настав час вживати заходів. Встановіть цілі, до яких ви прагнете, чого ви хочете досягти і йдіть до них, ідучи все далі від неприємної ситуації.
  • Пробачити. Негативні емоції, породжувані образою, ураженням, заважають сприймати навколишній світ об`єктивно і рухатися далі. Замість гіркоти і ненависті потрібно спробувати налаштуватися на відкритість і дружелюбність.
  • Змінити своє життя, інтегрувати, наповнити порожнє місце чимось новим. Тепер, головне - вірити, що це шлях до перемоги над неприємностями, нещастями і проблемами.


Якщо у вас проблеми і мучить питання: як мені далі жити? - То після прочитання цієї статті, вам повинно стати легше, ви зможете намітити собі план виходу з неприємностей. І пам`ятайте, що немає безвихідних ситуацій і ніколи не варто впадати у відчай. Життя, в будь-якому випадку, неймовірно прекрасна!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!