Як все подолати?

Як все подолати?

Практично у кожного хоча б раз виникає в житті ситуація, коли здається, що ніякого просвіту не передбачається і гірше бути вже не може. Про те, як подолати всі ці труднощі, ми і поговоримо в даній статті. І допоможуть нам у цьому психологія і філософія-але не та філософія, що міркує про устрій світу і Всесвіту, а життєва мудрість, побудована на досвіді тих, хто успішно протистояв різним примхам долі.

Як все подолати, і чи можливо це?

Отже, перш за все, давайте розберемося, а наскільки глибокі проблеми, які вас зараз мучать? Так, бувають справжні трагедії (втрати близьких, важкі захворювання і каліцтва, стихійні лиха), але навіть це багато людей переживають, виходячи з подібних ситуації сильнішими. Але про справжніх трагедіях ми поговоримо трохи пізніше, а поки помітимо, що багато занурюються в депресію з причин, іноді навіть віддалено не схожі на ті випадки, про які написано вище. І для них призначені наступні поради.

  • Перешкода - це не проблема, а завдання. Тому перша порада будь-якого грамотного психолога буде полягати в тому, що ви повинні вирішити, як ставитися до ситуації. І частіше за все слід сприймати з`явилися труднощі не як проблеми, а як потребують вирішення завдання. Подібний підхід зробить ваше життя набагато простіше.
  • Не варто зациклюватися тільки на негативі. Навіть в найважчій ситуації завжди є і позитивні моменти - пам`ятайте про це. Крім того, напевно комусь значно складніше впоратися зі своїми проблемами. Тому порівняйте свою ситуацію з тим, що має бути перебороти іншим, і ви побачите, що ваше завдання не така вже й складна.
  • Все, що з нами відбувається, трапляється для чогось. Ми можемо не знати, чому сталося те чи інше неприємна подія, але ми завжди можемо винести урок з цього, отримати певний досвід, який допоможе нам надалі. Тому не поспішайте проклинати долю - можливо, випробування були послані вам, щоб ви стали сильнішими і мудрішими.
  • Аналізуйте ситуацію і дійте. Подумайте: можливо, ваша проблема існує тому, що ви не зробили чогось вчасно і, більш того, продовжуєте діяти? Якщо справа в цьому, просто витратьте деякий кількість часу і сил, і ви вирішите задачу.
  • Прийміть все таким, як воно є. Це зовсім не фаталізм, це спосіб, який реально допомагає в тих випадках, коли здається, що ніякого виходу немає. Вихід знайдеться - сьогодні, завтра, через тиждень або місяць, але рішення прийде. А зараз просто не час. В інших випадках завзятість ні до чого, оскільки призводить воно лише до марним витратам часу і сил. І саме це часто допомагає тоді, коли людина зіткнувся зі справжньою, а не надуманою проблемою. Зупинимося на цьому докладніше.

Дієвий метод подолання всіх труднощів



Приймати речі такими, як вони є, - це найбільша мудрість, яка дозволяє людині відчувати себе набагато вільніше, ніж якби він вважав себе відповідальним за кожен крок. Розуміючи, що все відбувається так, як має відбуватися, ми скидаємо з себе величезний тягар провини і ненависті. Провини перед собою за те, що не зробили чогось або, навпаки, щось зробили не так. А ненависті - до інших, за те, що вони не надходять так, як нам би хотілося. А власне кажучи, чому вони повинні робити те, що приємно нам? Чи не логічніше припустити, що кожен в цьому житті діє відповідно до своїх життєвих багажем, що складається з виховання, досвіду і спадковості? А якщо так, то кожна людина просто не може жити і діяти якось інакше.



Зауважте: це не релігія і не містика, це лише неупереджене дослідження подій. Проведіть невеликий досвід: в кінці дня виберіть будь-яку подію, будь-яка дія, яке, як ви думаєте, було скоєно особисто вами. І подумайте потім, що призвело до того, що ви зробили це дія. Смію вас запевнити, що при чесному дослідженні ви будете незмінно приходити до думки про те, що будь-яке ваше дію було обумовлено чимось іншим: іншим дією і / або думкою, що прийшла до вас. А чи можемо ми контролювати думки, які до нас приходять? Сумніваюся, що хтось зможе це стверджувати. Висновок цілком логічний: ми не маємо контролю над обставинами, але ми можемо контролювати своє ставлення до них. Скинувши з себе кайдани тотальної відповідальності, ми не тільки позбудемося вантажу страждань, але і звільнимо місце для безлічі позитивних дій.

Звичайно, все залежить від того, чи хоче людина слухати і приймати інформацію, яка до нього приходить. Є також і ті, хто любить страждати. Але наша стаття не для них, а для тих, хто дійсно хоче вирішити свої проблеми, вийти з «чорної смуги», які трапляються з усіма просто тому, що так влаштоване життя. І це досвід багатьох щасливих людей, серед яких є як мудреці і святі, так і люди, які досягли великих фінансових і кар`єрних успіхів. І щасливі вони тому, що змогли прийняти просту ідею про те, що не потрібно намагатися все контролювати і за все відповідати, - ось тоді і починається справжня свобода, яка веде до практично повного позбавлення від депресій і стресів.

Як подолати найбільші труднощі

По-справжньому мудра людина ніколи не скаже вам, що, якщо з вашими близькими трапилася трагедія, не потрібно переживати. Як тут не переживати? Ми все одно будемо страждати, тому що любили їх, і це природно. Інша справа, що кожному стражданню є межа, і потрібно подумати ось про що: поруч з вами майже завжди є люди, які в тій чи іншій мірі залежать від вас (діти або батьки, бабусі, дідусі або онуки, сестри і брати, улюблені, друзі, вихованці). І ось заради них і варто жити далі повноцінним життям, адже ви дійсно потрібні їм. Без вас вони також позбудуться когось дуже близького, так навіщо піддавати страждання ще й їх?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!