» » » » Криза середнього віку: що робити?

Криза середнього віку: що робити?

Криза середнього віку: що робити?

Явище, яке ми сьогодні розглянемо, в деяких країнах називається "бунтом сорокарічних", а ми позначаємо його, як криза середнього віку. Це явище може торкнутися і тих, кому ще немає сорока, і кому вже 50 років. І триває цей період у всіх по-різному: від року до цілого десятиліття. Давайте докладніше розберемо цю проблемну тему: криза середнього віку, що робити, як пережити його без душевних і фізичних розладів.

Криза середнього віку

Чи помічали ви, як зовні впевнений в собі людина, яка досягла багато чого в житті, успішний і перспективний, раптом докорінно змінюється? Він перестає радіти життю, впадає в депресію, різко змінює настрій, перестає займатися улюбленими справами, кидає сім`ю. З боку ці вчинки виглядають абсурдними і непередбачуваними. Все це симптоми внутрішнього стану людини у віці 35-50 років. Це криза середнього віку. Що робити в цей період життя і які симптоми і причини цього періоду?

причини

А знаєте, що відчуває сама людина? Досягнувши успіху, стабільності, матеріального благополуччя, він раптом розуміє, що упустив щось в житті, що здатний на більше. Сім`я, друзі відходять на другий план. Все здається суєтою і рутиною. Що ж є причиною такої поведінки? Іноді психологи зауважують, що криза середнього віку - це відгомони невирішених проблем підлітка-бунтаря. Все, що не вдалося закінчити в підлітковому віці, раптом спливає і обрушується нав`язливою ідеєю: показати всім СВОЇ бажання, а не бажання батьків. Досить доросла людина, яка має вже власних дорослих дітей, бачить в собі невдаху і лицеміра. Він повстає проти своїх життєвих засад і має намір показати всім своє "я".

Однак є ще пояснення такої поведінки. Часто саме популярність, кар`єра збивають з пантелику людини. Він не бачить, до чого ще можна прагнути. Не впевнений в стабільності своєї професійної діяльності. А може бути навіть боїться конкуренції. І ще, криза середнього віку для багатьох - звичайний період старіння організму. Зовнішність, фізична сила, теми для розмов - все говорить про природні фізіологічні зміни людини.

Рішення проблеми



Розібравшись з причиною, можна знайти ефективне вирішення цієї проблеми. Давайте подивимося, що робити в кризу. Звичайно, повернути молодість не вдасться, але призупинити процес старіння організму і поліпшити фізичний стан - можливо. Обов`язково відмовтеся від шкідливих звичок і займіться спортом. Все чого ви досягнете в цей час - буде вашою перемогою. Ставте перед собою розумні цілі, а досягаючи їх, вмійте радіти і отримувати задоволення.

Досліджуйте свій потенціал. Які в вас є навички, які ви не реалізували? Чим ви можете допомогти людям, незважаючи на фінансову нестабільність і на ваш матеріальний достаток? Про що мріяли, фантазували, як дитина, здійсните зараз! Плануйте життя далі і обов`язково знайдіть час для своєї родини.

Уміло пережити кризу у відносинах

Криза середнього віку часто супроводжується кризою у відносинах з чоловіком або дружиною. Підтримка близької людини - дуже важлива протягом усього спільного життя, а особливо, коли настала криза у відносинах. Що робити, як повернути колишню потяг до супутника життя? Рецепт простий - активно і відкрито приймайте участь в справах своєї сім`ї. Згадуйте час побачень і грандіозних подій. Дивіться фотографії та відеосюжети з сімейного архіву. Говоріть про свої почуття і вмійте слухати. Не відмовляйтеся від допомоги фахівця-психолога. Життя прекрасне, а деякі неприємні роки нашого життя - всього лише тимчасове явище.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!