Чому мені страшно?

Чому мені страшно?

Сучасний світ, як, загалом-то, і в стародавні часи, є агресивним середовищем. Не всі люди однаково добре пристосовуються до тих умов, які диктує їм їхнє життя. Як з цим бути? Це питання мучить тих, хто відчуває почуття страху пов`язане з численними причинами. Давайте сьогодні поговоримо саме про це. Поговоримо про страх людському. Отже:

Чому мені страшно?

Страх може з`являтися в результаті впливу багатьох причин. Більш того, боятися можна всього, що нас оточує. Тому, щоб максимально коректно відповісти на питання про причини страху, потрібно подумати про те, чого ви уникаєте в своєму житті. З точки зору психологічної науки, страх викликає у людини дві реакції. Перша реакція - це подолання і боротьба зі страхом. Друга реакція - це реакція уникнення і відходу від небезпечної ситуації. Кожна людина поводиться або так, або так в залежності від особливостей його особистості. Хтось бореться, хтось тікає. Ні той, ні інший варіант поведінки можна назвати абсолютно правильним чи неправильним. Кожна ситуація страху унікальна, і іноді потрібно бігти, а іноді боротися.



Знаючи про реакції на страх і спостерігаючи за своєю поведінкою в стресових ситуаціях, можна наблизитися до розуміння того, чого саме ви боїтеся і відповісти на питання про те, чому мені страшно. Усвідомлення предмета страху - це те, що робить ваш страх менш істотним. Як відомо, найбільше нас лякає невідомість.



Давайте спробуємо скласти якийсь список причин, які змушують людину відчувати це неприємне почуття, почуття страху.

  • Ситуація невизначеності. Багато людей мають таку особливість особистості, як низька толерантність до невизначеності. Що ховається за цим суто науковим терміном? Невизначеність - це незнання людини про своє майбутнє становище. Людина як би знаходиться в підвішеному стані і не розуміє що його чекає. У цій ситуації людина відчуває інформаційний криза, яка не дозволяє йому створити план дій на екстрений випадок. Він просто не знає чого чекати від завтрашнього дня. У такій ситуації найчастіше виникає почуття страху, яке носить характер тривалого явища, що терзає душу людини. "Що робити в ситуації невизначеності? Чому мені страшно?" - Задає собі питання сучасний звичайна людина. В даному випадку немає ніяких суворих рекомендацій. На жаль, такі ситуації мають бути прожиті і усвідомлені людиною без будь-якої сторонньої допомоги. Тільки самостійно пройшовши через це випробування, ви отримаєте безцінний досвід подолання кризи, який в кінцевому підсумку і знизить ваш страх перед невідомістю.
  • Ще одна причина страхів в сучасному суспільстві - це стресові умови нашого життя. Іноді, навіть найсміливіші, сильні і досвідчені люди відчувають страх опинитися за бортом сучасної соціальної човна. Страх втратити свій статус, свою роль, влада, гроші, вплив - все це можна об`єднати під один вид страху соціальної безпорадності. Будь-яка жива істота має потребами, які повинні бути задоволені в обов`язковому порядку. Кожна потреба, згідно з дослідженнями багатьох вчених, включена в певний клас. Найнижчий клас, який повинен бути задоволений - це потреби фізіологічні. Найвищий клас - це потреби особистісного зростання. Досягаючи все більш високого класу, людина починає усвідомлювати, що може легко його втратити. Втратити можливість реалізації своїх нинішніх потреб - ось, що лякає сучасних людей. Як бути в такій ситуації? На жаль, багато людей схильні уявляти те, чого не існує. І вельми часто, страхи пов`язані з фрустрацією потреби - це вигадані страхи. "Чому мені страшно? - Ви самі себе налякали!" Ось якою є відповідь сучасної психологічної науки. Постарайтеся усвідомити своє життя і ви зрозумієте, що досить сильні, щоб залишатися в строю і домагатися нових успіхів.

Ми привели вам дві найглобальніші причини страхів, які мають місце в сучасному світі. Сьогоднішні потрясіння, які переживає людство приведуть його до більш усвідомленого та здоровому відношенню до свого життя. Ми повинні пам`ятати про те, що будь-який удар долі робить нас сильнішими.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!