» » » Чому люди не літають?

Чому люди не літають?

Чому люди не літають?

Небо з давніх пір приваблює людей своєю красою і безмежністю. Почуття польоту дарує відчуття свободи і незалежності, а панорами, які відкриваються з висоти, на яких ширяють птахи, абсолютно невимовні за своєю красою. Питання про те, чому люди не літають, напевно, можна віднести до розряду філософських. Але давайте міркувати логічно.

Чому люди не літають: особливості фізіології

Неможливість літати багато в чому пояснюється фізіологією людини. Перше, що заважає піднятися над землею людині - відсутність крил. Лише деякі тварини і птахи мають цим дивним пристроєм. "Але, адже людина сама може зробити собі крила?" - Скажіть ви, і матимете рацію. Справа в тому, що одних тільки крил недостатньо для того, щоб літати. Є ще два параметри, які необхідні для польоту. Перший з них - маса тіла. Птахи і інші літаючі тварини мають виключно невеликою масою тіла. До речі, навіть кістки птахів набагато легше кісток тварин, для ще більшого полегшення маси тіла. Другий момент - обтічна форма тіла. Якщо ви подивіться на птахів, а потім на літак або вертоліт, то можете побачити схожість у формі. Вся справа в тому, що для польоту важлива обтічність, вона дозволяє знизити опір повітряним потокам.

Отже, як ви тепер розумієте, фізіологічно людина літати не може. Але це ще не все, що заважає людям відірватися від землі.

Чому люди не літають: психологічна складова

Природа дуже мудро наділяє істот різними якостями. Здавалося б, якщо люди протягом довгого часу намагалися б навчитися літати, то коли-небудь у них би це вийшло, адже адаптація проявляється і на фізіології. Але, будова тіла, це ще не все.

У людини існують психологічні бар`єри, які не дозволяють їм літати. В першу чергу, це страх висоти. Він притаманний практично кожній людині, а пов`язаний з тим, що ми звикли ходити по землі, а коли організм виявляється на висоті, він відчуває себе в небезпеці.



Крім того, існує страх великого простору. Він з`являється з-за того, що всі ми живемо в невеликих квартирах, працюємо в невеликих офісах. А коли місця стає гранично багато, у організму виникає відторгнення і страх, адже він не знає, як себе вести в цій ситуації.

Сподіваюся, тепер ви розумієте, що не тільки через будову тіла ми не можемо літати, а ще через те, що психологічно не здатні до цього.

На сьогоднішній день, людиною винайдено безліч літальних апаратів, але навіть вони збуджують страх у деяких людей. Саме тому деякі люди боятися літати на літаку і т.п. У страху літака дві складові. Перша - боязнь висоти і замкнутого простору. Про неї ми вже говорили вище. Друга - страх потрапити в авіакатастрофу. Особливо часто він виникає у недовірливих людей, а також у осіб з підвищеною тривожністю. Психологи стверджують, що працювати з цими фобіями можливо, потрібна лише готовність клієнта до роботи.

Отже, тепер ви знаєте, чому люди не літають. Але, так чи інакше, ніхто не відміняв політ думки або польоти уві сні. Вчіться літати!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!