» » На чому літають літаки?

На чому літають літаки?

На чому літають літаки?

Зараз існує велика кількість літаків і ще більшу кількість їх любителів. Звичайно, «сталеві птиці» асоціюються з романтикою, небом, безкрайніми просторами. Але зрозуміло, що просто так в небо не піднятися і потрібно знати, що літаки, як і люди, теж повинні «харчуватися». Відповідно, чим краще і чим частіше ви харчуєтеся, тим більше у вас енергії. Так і у літаків, їм потрібно для польоту авіаційне паливо - це їхня їжа. Пройшовши по даній засланні, ви докладніше дізнаєтесь про те як влаштовані літаки.

Так, на чому літають літаки? Існує кілька видів літакового палива, якщо бути точніше - три:

  1. Першим видом є авіаційний бензин. Даний вид палива застосовується для літаків з поршневими двигунами (грубо кажучи, як в машині). Але від машинного бензину це паливо відрізняється більш високою якістю, адже дорога це не небо. Виготовляються два види даного бензину, це Б - 100/300 і неетильованого версія такої ж марки. Існує і певний ГОСТ, контролюючий відповідність європейським стандартам.
  2. Авіаційний гас - другий і найпоширеніший вид авіаційного палива. На нього існує певний дефіцит, але він все ж випускається і часто використовується. Існує кілька різновидів гасу. ТС-1 - гас з додаванням сірки. Він використовується в цивільній і військовій авіації (дуже рідко на надзвукових літаках). Т-6 вже використовують для надзвукових польотів. Гасом марки Т-1 заправляють маловисотні літаки.
  3. Реактивне паливо - найсучасніше і надійне паливо для літаків.
  4. Також можна виділити і четвертий тип, але це ті ж самі види палива, але з використанням спеціальних присадок. 


Увага, тільки СЬОГОДНІ!