Як не кричати?

Як не кричати?

Конфліктні ситуації є невід`ємною частиною сучасного спілкування. Вони виникають в сім`ї, на роботі, в магазині, ресторані, громадському транспорті та просто на вулиці. Немає нічого поганого в захисті власних інтересів і переконань. Погано, коли основним аргументами учасників спору є взаємні звинувачення, підвищений тон, лайки і погрози. Якщо гнів викликаний незнайомцем, політикою партії або грою футболістів - це півбіди, але коли Ви вихлюпує свої негативні емоції на близьких людей, наслідки можуть бути найжахливішими. Неконтрольована агресія може послужити причиною розриву відносин, погіршення здоров`я, втрати довіри, поваги і авторитету. У пориві гніву ми іноді просто забуваємо причину виниклого конфлікту і самі не помічаємо, як переходимо на крик, виправдовуючись: «Я не кричу: у мене просто голос високий або до тебе по-іншому не достукатися». В результаті, замість вирішення проблеми ми отримуємо нову.

мистецтво контролю

Для того щоб спілкування було комфортним і результативним, необхідно дотримуватися кількох нескладних правил:

  1. Відстеж момент, коли обурення переходить в агресивність, а голос автоматично підвищується. Якщо це вийшло, постарайся знизити тон, до того як «набрати обертів».
  2. Відсторонися від того, що відбувається, вийди з кімнати або просто закрий очі.
  3. Не варто переоцінювати суперечка, це не ключовий момент від якого залежить все життя. Конфлікт вичерпається, а осад може отруювати відносини довгі роки. Тому не кричи на дружину або чоловіка, якщо не хочеш зруйнувати сім`ю.
  4. Звільнися від неприємних емоцій і відчуттів, направивши агресію в творчість або спорт. Намалюй карикатуру на себе кричущого, організуй експромпт-пробіжку або віджимання.
  5. Затримай дихання на 10 секунд і уяви наслідки свого обурення, особливо, якщо назріває суперечка з батьками. У людей похилого віку негативні емоції викликають серцево-судинні, онкологічні та багато інших захворювань. Тому прояви повагу і не кричи на матір або батька. Навчися прислухатися до їхніх порад.
  6. У процесі з`ясування стосунків не зациклюватися на власному егоїзмі. Уяви себе на місці опонента і на секунду забудь про вражене самолюбство. Часто нас зачіпає поведінку дітей, які відмовляються слухатися і виконувати правила. Але для того щоб зрозуміти те, як не кричати на дитину, згадай себе в дитинстві. Подумай, який приклад для наслідування ти показуєш. Адже мистецтво ведення переговорів і знаходження компромісних рішень потрібно прищеплювати з дитинства.


Для того щоб наші поради про те, як не кричати були дієвими і ефективними необхідна постійна робота над собою, над управлінням своїми емоціями, над контролем своїх думок, слів і жестів. Потрібно не шукати винних, не брати до уваги оточуючих злісними провокаторами, а відповідати за свої вчинки. Будьте добрішими і намагайтеся не конфліктувати з оточуючими. Адже немає нікого дорожче, ніж ваші близькі. А негатив завжди породжує негатив. Убийте його в себе на корені, якщо вам раптом захочеться розлютитися і підвищити голос. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!