Як зберегти нерви?

Як зберегти нерви?

Нерви необхідно зберігати змолоду. У наш динамічний час це дуже складне заняття. Нас можуть дратувати різні ситуації, які відбуваються з нами, люди, які нас оточують, робота. І цей перелік можна розширити до нескінченності ... Так, як зберегти нерви, як зберігати душевну рівновагу, якщо хвилі життєвих проблем захльостують з головою? Відповідь знайдете в нашій статті, і нехай вона не зможе вирішити всі ваші проблеми, найважливіше, щоб ви змінили своє ставлення до цієї проблеми!

уміння прощати

Як не дивно, але щоб людині легше жилося, він повинен навчитися прощати інших людей. Справа в тому, що якщо людина злиться, то він нервує. Він позбавляється спокою, виношує плани помсти, які часто позбавлені адекватності та реальності, а в підсумку, як то кажуть, залишається порожнеча. Це дуже складно зробити. Можливо, потрібно звернутися до психолога, щоб краще зрозуміти себе або відводити спеціальний час для спілкування із самим собою. Завжди потрібно міркувати про свої вчинки про те, що вам приносить дискомфорт і чому.

конфлікти

Якщо ви знаєте, що місце, в якому ви перебуваєте, скоро може відвідати конфлікт, віддаляйтеся від нього. Також не ходите в гості до людей, після зустрічі з якими у вас «осад» на серце. Якщо ви працюєте на дуже нервовій роботі, то йдіть від місця конфлікту і за будь-яких умов не втягується в нього. Вам не слід з`ясовувати ситуацію меду посварився людьми, залиште їх у покое- вони самі прекрасно розберуться.

Активність в життя



Спорт добре допомагає розслабитися. Так що візьміть в звичку прогулюватися в обідній час, катайтеся на велосипеді, запишіться в спортивний гурток, більше часу проводите на вулиці. Так само добре допомагає впоратися зі стресами лазня. Тому раз на тиждень йдіть в неї і «спускайте пар». Ми впевнені, що після лазні чи сауни ваші нерви набагато зміцняться, це навіть доведено вченими. Як зберегти нерви? Спорт і лазня ваші перші помічники в цьому.

Пахощів в вашому домі і релакс

Якщо у вас є можливість, то придбайте собі ефірні масла з приємними для вас запахами. Саме масла, а не свічки. Можливо ще варіант ароматних паличок. Наситьте ваш будинок пахощами, включите звуки природи (аудіозапис) і зручно влаштуйтеся на дивані. Закрийте очі і не думайте про роботу, дітей, голодному чоловіка або нових чоботях для дружини. Залиште час тільки для себе, адже вам також потрібен час, щоб відновлювати свою душевну рівновагу. Приділіть цьому заняттю не менше півгодини вашого вільного часу. Робіть це перед сном, коли ви будете в своєму ліжку, це допоможе також поліпшити ваш сон.

живлення



Варто також внести корективи в своє харчування. Якщо це можливо, відмовтеся від ситної вечері на вечір. Важкий шлунок не може сприяти гарному психологічної рівноваги, так як в нашому організмі все взаємопов`язано. І не дарма мудрість нас вчить, що тільки в здоровому тілі людина має здоровий дух.

Поради психологів

Психологи теж мають свої поради для вирішення питання про те, як зберегти нерви. Ось один з них. Коли ви «скипає», то вам слід відразу перенести свою увагу на що - небудь інше, наприклад, вийти з кімнати, почати рахувати сотню в розумі навпаки, згадувати таблицю множення або гімн Росії, наприклад.

Намагайтеся робити все, щоб не зірватися і не стати учасником конфлікту. Також зробіть вдих на повні груди. Ваше положення потрібно завжди аналізувати, що вам говорять, особливо, якщо це конфлікт. Положення міняти не потрібно, залишайтеся розслабленими, «таке волосся» не потрібно. Емоції не випускайте назовні, інакше ви можете наговорити таких слів, які змусять вас потім вибачатися і нервувати. Але ж вам це не потрібно!

Під час сварки не допускайте зміни теми, нехай опонент каже у справі і не зачіпає ваші особисті справи або питання, які не стосуються справи. Також приділяйте вашому співрозмовнику увагу. Часто, якщо людина проявляє доброту, конфлікт виходить нанівець і не має продовження. Варто також вірно розставляти пріоритети і не дошкуляти себе тим, що не вимагають вашої уваги.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!