» » » » Як перестати нервувати?

Як перестати нервувати?

Як перестати нервувати?

Більшість людей схильні до звичного способу життя, спокійного її течією, без несподіванок і особливих перешкод. Будь-яке, навіть незначне порушення заведеного порядку ми частенько сприймаємо в штики, душевну рівновагу порушено, ми опираємося, турбуємося, напружуємося - нервуємо.

Коли задушили проблеми ...



Як перестати нервувати? Питання дуже актуальне, адже нервові зриви і стреси викликають важкі захворювання і просто заважають жити і людині, і його близьким, і його оточенню. Ось кілька порад, які допоможуть уникнути постійних турбот ...

  1. Позитивний настрій. Слід дати собі позитивну установку і привчитися вірити в неї. Зробити це здатний для себе тільки сама людина. Віра в хороше, добре, спокійне - обов`язково принесе свої плоди, зарядить енергією і оптимізмом.
  2. Домашні тварини. Спілкування з улюбленим вихованцем виховує відповідальність і доставляє масу задоволення, що благотворно впливає на душевний стан людини.
  3. Регулярні фізичні навантаження, які знімають втому, підтримують тонус організму, зміцнюють нервову систему.
  4. Повноцінне харчування. Обмежуючи свій раціон, позбавляючи організм якихось вітамінів або поживних речовин, людина стає дратівливою, часто замикається в собі, злиться, нервує. Правильно харчуючись, ми позбавляємо себе від величезної кількості фізичних і духовних проблем.
  5. Жити сьогодні, зараз, цієї хвилини. Немає сенсу нескінченно переживати минулі помилки або складності, адже вони вже канули в Лету. Нічого не можна виправити заднім числом, але можна, знайшовши досвід і мудрість, постаратися не робити тих же огріхів в сьогоднішньому дні і зробити правильно те, в чому колись помилився. І це вже буде добре!
  6. Знайти свою справу. Це дуже важливо! Те, що, по-справжньому, захоплює, обов`язково поведе за собою в світ задоволення, радості, інтересу. І там не буде місця безглуздим занепокоєнь, стресів і надуманими страхам.
  7. Цілющі властивості води. Про надзвичайні, навіть «чарівних» силах, що таяться в воді, люди знали з давніх часів. Все, від лікарів до народних цілителів, користувалися і користуються водою для зцілення недуг - фізичних і душевних. А можна просто посидіти у природного джерела, на березі озера або річки, або, якщо можливо, послухати шум морського прибою. І тривоги відступлять, і сумніви підуть, і настрій підвищиться. Спробуйте!

Як перестати нервувати через дрібниці



Є люди, яким навіть не потрібні причини для розладу, нервового переживання або страху. Вони їх самі знаходять! Щось завжди можна відшукати: неіснуючу провину, неправдиву відповідальність, нікчемну обов`язок, надуманий страх, кинуте кимось негативне зауваження.

  • Такі люди повинні навчитися добре ставитися до себе. Полюбити СЕБЕ! Якщо не ми, то хто ж? Треба вміти прощати себе, навіть зробив помилку. Людина, вічно незадоволений собою, не дає самому собі жодного шансу, він просто зраджує самого себе. А вже цього робити ніяк не слід!
  • Навчіться розраховувати свої сили, не брати на себе непідйомних зобов`язань або чужий провини, не намагатися догодити всім підряд, не прислухатися в обов`язковому порядку до думки всіх і кожного. Люблячи себе, треба собою і залишатися - це викликає повагу оточуючих і підвищує власну самооцінку.
  • Правильна шкала цінностей і пріоритетів теж дуже важлива. Слід відрізняти дрібниці від серйозних питань. У другому випадком, можливо, потрібні ваша допомога, турбота та хвилювання, а в першому - в них немає необхідності.
  • Поміняйте власний погляд на ситуацію. Розуміючи, що хвилювання і нерви - по дрібниці, міняйте реакцію на подію. Та й чим допоможе нервозність? Тільки свої нервові клітини згубила.
  • Не поспішайте на догоду шаленим швидкостям нашого століття. Невиправдані метушливість і швидкість (аби не відстати!) - Неминуче призведуть до неврозу і депресії. Життям треба насолоджуватися, а не пробігати її, щоб кудись не спізнитися!

рекомендації психологів

  1. Порівняти проблему, що викликала нервозність, з по-справжньому серйозною ситуацією. Різниця відразу стане очевидна.
  2. Самі знайдіть собі заняття-релаксатор (музика, прогулянка, книга, гра), хоча б на 20-30 хвилин в день.
  3. Обов`язково приділяйте нічному сну не менше 8 годин. Або відпочивайте кілька годин і вдень.
  4. Є різні техніки для релаксації, які непогано освоїти. Серед них - дихальні вправи, рахунок до десяти, заняття йогою або спортом ...
  5. Навчіться помічати хороше в житті: гуляйте, захоплюйтеся природою, радійте дощу і снігу, сонця і вітру. Станьте щасливими, і світ навколо зміниться!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!