» » » » Як швидко заспокоїтися?

Як швидко заспокоїтися?

Як швидко заспокоїтися?

У житті кожного з нас періодично трапляються такі ситуації, коли нерви просто на межі. У таких випадках корисно знати, як швидко заспокоїтися і взяти себе в руки. Не так-то просто стримати емоції під контролем, але існують способи, які допоможуть впоратися з собою в стані "вибуху".

Пропонуємо кілька простих способів як швидко і легко заспокоїтися в сформованій стресовій ситуації.

дихання

Перемкніть свою увагу з нервової ситуації на своє дихання. Зробіть глибокий повний вдих, затримайте дихання і порахуйте до десяти. Другий варіант цієї вправи - сконцентруватися безпосередньо на самому процесі дихання, простежити надходження повітря в легені і проговорити подумки цей процес.

Експрес - метод

Не завжди у нас є час на дихальну гімнастику, тому під рукою завжди повинен бути експрес метод. Добре зніме напругу у всьому тілі натиск пальцями в точку між губами і носом. Затримувати натиск потрібно протягом 3 секунд, при необхідності повторити кілька разів. Цей метод позбавить вас від тремтіння в руках і в усьому тілі, нормалізує пульс і збалансує дихання.

масаж

  • Помасажуйте точку в середині підборіддя. Рухи повинні бути круговими спочатку 9 раз в одну сторону, потім стільки ж у зворотний.
  • Ще один швидкий спосіб заспокоїтися - помасажувати подушечки кожного пальця. Масаж потрібно продовжувати близько 2-3 хвилин.

заземлення



Для людей, які постійно перебувають в ситуації стресу просто необхідним буде "заземлення". Як тільки ви починаєте відчувати, що вас наповнює напруга - візьміться рукою за який-небудь металевий предмет (підійде холодильник, батарея, дверна ручка) або ж включіть воду і потримайте руку кілька хвилин під напором. Під час заземлення робіть різкі вдихи і повільні видихи і подумки уявляйте, як весь негатив йде з вас в землю і тіло наповнюється спокоєм. Перебуваючи на вулиці можна просто доторкнутися долонями до дерева або на пару хвилин стати голими ногами на землю.

Тепер ви знаєте, як можна швидко заспокоїтися в цьому шаленому ритмі життя. Іноді трапляються ситуації, коли нерви просто на межі, в таких випадках наші способи допоможуть швидко впоратися з собою і уникнути багатьох проблем зі здоров`ям.

Психологи настійно рекомендують користуватися подібними прийомами, що дозволяють швидко заспокоїтися, позбавивши себе від хронічних стресів, а то й гірше - від депресій. Подібних негативних сплесків емоцій досить просто уникнути, головне - знати способи. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!