» » » Як правильно дихати під час пологів?

Як правильно дихати під час пологів?

Як правильно дихати під час пологів?

А ви знаєте, що правильно дихати при пологах - вкрай важливо! Таким чином ви допоможете своїй дитині, він буде відчувати менше дискомфорту і отримувати більше кисню під час проходження через родові шляхи. Справа в тому, що при сутичках маткові кровоносні судини пережимаються, від чого дитина піддається кисневого голодування. Він відчуває виштовхуючу силу, малюкові важко в цей момент, може бути, навіть гірше, ніж вам. Тому правильне дихання під час пологів забезпечує дитині достатнє надходження кисню. Ми будемо цьому вчитися ще під час вагітності!

Вчимося правильно дихати під час пологів

Скористайтеся двома популярними вправами під час вагітності, і ви навчитеся того, як правильно дихати вже на самих пологах.

Дихання під час прогулянок



Якщо на вулиці гарна погода, вийдіть на свіже повітря. У зворотному випадку знайдіть добре провітрюється. Гуляйте, не поспішаючи, при цьому дихайте спокійно. Техніка дихання: вдих на перший крок, видих на другий крок і так крок за кроком. Таким чином потрібно буде ходити приблизно 3 хвилини. Після цього починаємо вводити таку техніку дихання. Крокуючи перший раз, робимо вдих, але і на другий крок теж буде вдих. А ось третій і четвертий крок - видих. І знову продовжуємо такий рух протягом 3 хвилин. Потім переходимо на наступний рівень: 1 вдих на 3 кроки і 3 видиху на 3 наступні кроки. Після закінчення 3 хвилин в такому ритмі подумайте, в який момент вам було комфортніше всього дихати: виберіть цей рівень дихання і пройдіть так ще 3 хвилини. Найімовірніше, вам більше сподобається перший або другий рівень дихання. Зверніть увагу, що прискорюватися в ходьбі не треба, а також не слід робити занадто глибоких вдихів. Цю вправу потрібно робити щодня не більше 10 хвилин поспіль! А після кожної вправи гуляйте деякий час у вільному і звичному для вас темпі дихання. Поступово ви зможете збільшити число вдихів і видихів до 7. Після щоденних занять вам стане дуже легко пересуватися по вулиці швидким кроком.

Вчимося нижньому диханню

Знову ж слід знайти добре провітрену кімнату, щоб починати тренінг. Встаньте на ноги, помістіть свою долоню трохи вище грудей, це збігається з середньою частиною легенів. Заспокойте своє дихання, дихайте спокійно. Нехай рука рухається разом з грудною кліткою: піднімається і опускається. Саме це дихання характерно для жінок. Крім середнього дихання виділяють верхнє, для нього ви повинні покласти руки на плечі біля шиї. Верх легких якраз розташований в цій області під ключицею і м`язами. Верхнє дихання виконується так: при вдиху піднімаються плечі, при видиху - опускаються. Верхнє дихання більше характерно для людей, які страждають задишкою, захворюваннями легенів. Відзначають також нижню дихання, коли долоні поміщаються на ніжнебоковие поверхні ребер. Вдих виконується животом, при цьому розширюється грудна клітка, їй слід допомогти стискатися при видиху. Нижня дихання найчастіше використовується чоловіками і дітьми. Саме останній варіант дихання робить позитивний вплив на кровообіг в плаценті. Його активно використовують для профілактики кисневого голодування (гіпоксії) плода, а також в потужній періоді пологів. Так ви зможете розібратися, як правильно дихати при пологах. Виконуйте нижнє дихання по 10 хвилин кожен день в провітреному приміщенні або на вулиці при гарній погоді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!