» » » Чому важко дихати?

Чому важко дихати?

Чому важко дихати?

Необхідність отримувати кисень з повітря є однією з основних потреб людини. Без повітря людина в середньому може протриматися близько 5 хвилин. Тому мати можливість вільно дихати чистим свіжим повітрям вкрай важлива для будь-якого з нас. Однак іноді виникають ситуації, при яких ми маємо проблеми з диханням. У цій статті ми спробуємо розібратися в причинах, чому важко дихати.

Наявність механічних перешкод на шляху повітря до легенів

Іноді утруднене дихання виникає в той момент, коли в дихальній системі з`являються будь-які сторонні предмети або перешкоди, що заважають вільному попаданню повітря в рот, горло чи ніс. Щоб налагодити дихання, цю перешкоду просто необхідно усунути.

неконтрольовані емоції

Ви напевно помічали, що під час нападів гніву, паніки і жаху, а також при будь-якому сильному хвилюванні, частішає не тільки серцебиття, а й дихання. Часом може виникнути відчуття, що вам не вистачає повітря. У такій ситуації необхідно постаратися розслабитися, зробити пару глибоких вдихів і видихів, щоб дихальна система знову запрацювала як годиться.

Захворювання легеневих тканин

Частою причиною виникнення утрудненого дихання є розвиток певної патології, такої, як, наприклад, бронхіт, астма, пневмонія та інші запальні процеси в легенях, а також поява новоутворень. Якщо ви відчуваєте біль в легенях, утруднення дихання, підвищення температури або якщо у вас з`являється кашель, необхідно негайно звернутися за консультацією до лікаря, щоб вчасно почати лікування і не отримати ускладнень.

захворювання серця



Також часто утруднене дихання стає симптомом розвитку патологій серця, таких як порок серця, інфаркт міокарда, аритмія і т.д. Причина в тому, що при розвитку порушень роботи серця тканини не отримують достатньої кількості кисню і намагаються всіляко це компенсувати. Будьте уважні, і якщо у вас поряд з важким подихом спостерігаються будь-які інші симптоми захворювань серця, негайно звертайтеся до лікаря або викликайте швидку допомогу.

Алергічна реакція

Деякі алергічні реакції також супроводжуються появою утрудненого дихання. Причому така реакція може бути викликана не тільки вдиханням дратівливих хімічних речовин, але і в разі потрапляння їх в організм через стравохід або навіть через шкіру. Найбільш небезпечною з таких реакцій є так званих набряк Квінке, при якому відбувається набряк слизових, в тому числі і гортані, що може призвести до повного припинення доступу кисню в легені.

Серед інших причин виникнення утрудненого дихання потрібно відзначити надмірне зловживання алкоголем і тютюном, ожиріння або просто зайва вага, малорухливий спосіб життя і різка зміна умов життя.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!