Як вилікувати нерви?

Як вилікувати нерви?

Людина - не робот! Йому так само як всьому живому потрібен відпочинок, причому повноцінний і якісний. А хто ж його собі зараз дозволити може, спитаєте ви? Все залежить від нашого вміння раціонально розподіляти свій час і розставляти правильно життєві пріоритети. Кому потрібна нервова мама з нервовим татом на шикарному курорті десь в Італії?

хто допоможе

Як вилікувати нерви, якщо повністю захистити себе від стресових ситуацій не виходить. І якщо ви відчуваєте, що ось вона - кульмінаційна точка ваших психічних можливостей, слід звернутися до лікаря або сходити в аптеку.

У першому випадку можна вилікувати нерви, звернувшись до лікаря-невропатолога. Ну у нас же менталітет не той! Хто представить себе в цьому кабінеті без тремтіння, «а раптом знайомі побачать» або «часу немає ходити по лікарях». Ну і даремно. Лікар, як фахівець, порадить вам, як можна вилікувати нерви швидко і ефективно.

Чи можна вилікувати нерви народними способами

У другому випадку, можете скористатися старовинними народними методами, які здавна використовували, щоб заспокоїти нервову систему. Найпопулярнішим засобом від нервових захворювань всіх часів і народів була і залишається валеріана у вигляді спиртових настоянок, таблеток або крапель. Таким довірою ці ліки користується тому, що перевірено, ефективно заспокоює нерви і абсолютно нешкідливо для здоров`я.

Ви можете приготувати диво-настій самостійно в домашніх умовах. Подрібніть корінь валеріани подрібніше. На 2 ст. ложки валеріани візьміть 1 склянку теплої води. Залийте і настоюйте 10-12 годин. Пити потрібно при перших ознаках нервового виснаження або порушення. Можна давати дітям, але зменшити дозування до 1 ч.л. 3 рази на день.



Так само високим рейтингом популярності в народі користується дикий хміль. Можна вилікувати нерви, якщо пити лікувальний чай, який заварюється так: 2 шишечки хмелю заливаємо 1 склянкою води. Якщо настояти його на спирту, а потім приймати по кілька крапель перед сном, то сон буде спокійним.

Мелісса, глід, материнка, цикорій, ромашка, а також звіробій володіють прекрасними заспокійливі властивості. Уявіть собі: можна приготувати заспокійливу зі звичайного соняшнику. Жовті пелюстки необхідно наполягати в горілці або окропі.

Крім того, від дратівливості добре допомагає чай з квіток календули. Досить швидким ефектом володіє настій з вересу (2 столові ложки сухого вересу на 500 мл окропу, настоювати протягом ночі і приймати перед їжею).

Але як би ви не захоплювалися чудовими ліками, все ж зрозумійте - потрібно виключити по максимуму джерела вашого роздратування, ваших переживань! Змінивши життя на краще, ви станете щасливіше і здоровіше. Намагайтеся знаходити час для відпочинку, усамітнення, прогулянок по свіжому повітрю. Не поспішайте жити! Насолоджуйтеся кожним моментом вашого життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!