» » » Як пити валер'янку?

Як пити валер'янку?

Як пити валер`янку?

Життя така різна і часто підносить нам сюрпризи, не завжди приємні. У ситуаціях, коли не вдається впоратися з нервами, доводиться вдаватися до допомоги заспокійливих засобів. Одне з таких засобів - валеріана. Це лікарський препарат, який отримують з рослини валеріани. У перекладі з латинської дієслово "валере" означає "бути здоровим".

Валеріана використовується у вигляді таблеток, крапель і порошку. Як пити валер`янку? На 50 мл. води потрібно 20-30 крапель настою валер`янки. Пити настій потрібно за 20 хвилин до їди. Якщо це таблетки, то їх слід приймати по 3 таблетки 3 рази на день. Валеріана ж у вигляді крапель більш ефективна, так як вона швидше обробляється і раніше починає діяти. Порошок приймається 3 рази на день по 1-2 р

Валеріана позбавляє не тільки від стресу, атеросклерозу, мігрені, пневмонії, а й застосовується в якості прикраси садів. Листя певного сорту валеріани використовуються для салатів, а також при виробництві лікерів і ароматів для гаванських сигар. Широко застосовується валеріана і в ароматерапії. В результаті вдихань запаху валеріани відбувається зміцнення нервової системи.

При всіх плюсах, все ж не можна приймати валер`янку щодня більше 2-х місяців. Це може викликати млявість, сонливість, уповільнення нервових імпульсів, що призведе до втрати працездатності. Також велика кількість прийнятої валер`янки негативно впливає на роботу серця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!