» » » Що буде, якщо випити багато валер'янки?

Що буде, якщо випити багато валер'янки?

Що буде, якщо випити багато валер`янки?

Не секрет, що сучасне життя, її швидкість і стрімкість, безліч інформації і щоденні проблеми, які вимагають миттєвих рішень не проходять непомітно для нашої нервової системи. Ми всі живемо зі стресом. Сьогодні навіть молоді і цілком здорові люди скаржаться на головні болі, поганий сон, тиск і відсутність апетиту. А все це результати стресів. Звичайно, кожен бореться з цим як може, як уміє і як простіше! Для кого-то таблетка феназепама - панацея, а хтось просто напивається, чого гріха таїти! Але найпростіше, що ми всі чули ще від бабусь, випити валер`янку. Дешево й сердито!

Трохи про валериане

Валеріана - рослина багаторічна. У медицині та в народні засоби використовують її коріння. У них явно виражений заспокійливий і седативний ефект. Фармацевти готують з коренів настоянки на спирту і таблетки. Приймають валер`янку при психозах, епілепсії, нервовому збудженні, при серцевих спазмах.

Зазвичай валеріану в таблетках п`ють курсами, приблизно по 2 тижні. По одній або дві таблетки (відповідно 20-30 крапель) тричі на добу. Ліки накопичується в організмі і за рахунок цього помітний лікувальний ефект.

Передозування препаратом



Так що буде, якщо випити багато валер`янки? Прийнято вважати, якщо ліки зроблено на основі рослини, значить воно абсолютно безпечно. Це не так! Подібне несерйозне і недбале ставлення до здоров`я може стати причиною великих неприємностей. І про це не треба забувати! Якщо за один раз прийняти велику дозу валеріани, може не спрацювати травна система, а це - нудота, блювота, пронос.

Заспокійлива дія може посилитися багаторазово, простіше кажучи, людина впаде в повний ступор. Знизяться все реакції організму.

У будь-якому випадку, якщо Ви вирішили провести на собі подібний експеримент, готуйтеся до промивання шлунка! Ця «приємна» процедура надовго відіб`є у Вас бажання грати з ліками!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!