» » » Чи шкідлива валеріана?

Чи шкідлива валеріана?

Чи шкідлива валеріана?

Валер`яна вважається дивним рослиною. Не тільки через свою незвичайної краси і приємного запаху, але і як борець з багатьма хворобами. А хіба ви, будучи в стресовій ситуації, не вдавалися до ліків на основі валеріани? Всього кілька крапельок - і ви спокійні! А побічні ефекти? Чи шкідлива валеріана, давайте розберемося в цьому.

натуральний препарат

Виготовлена на основі трав, валеріана не повинна шкодити людському організму. В цілому, вона позитивно впливає на серцево-судинну і нервову систему. Добре впливає на моторику кишечника, знімає спазм, нормалізує кровообіг. Дуже часто застосовується як снодійне. Але, все ж, при стількох плюсах, чи шкідлива валеріана?

Хоч препарат і натуральний, але його вживання у великих дозах або занадто часто, може завдати шкоди. Лікарі пояснюють це тим, що в складі валер`янки є алкалоїди. Вони сповільнюють дію нервових імпульсів. А це призводить до сонливості, слабкості, зниження працездатності.

При частому прийомі - алкалоїди, що накопичилися в тканинах, викликають збої в серці. А при передозуванні можуть початися проблеми в шлунково-кишковому тракті, нудота, блювота. Помічено різка зміна настрою, то пригнічений, то порушену.



Як шкода, що реклама, не говорить, чи шкідлива валеріана. Вона весь час загострює нашу увагу на безневинність препарату. «Випий валер`янку і все пройде!». Обов`язково консультуйтеся з лікарем. Дотримуйтеся інструкції, яка чітко описує терміни прийому ліків. Не вживайте валер`янку більше 2 тижнів, інакше отримаєте зворотний ефект від препарату.

Кішка і валеріана

Любителі кішок, особливо жартівники, спеціально дають кішкам валер`янку, щоб посміятися над неадекватним тваринам. Кішка біситься, перекидається, мордочка розпливлася в єхидною усмішці. Реакція, як на наркотик. І про такий вплив валер`янки на кішок, давно вже відомо. Так, варто перевіряти ще раз, шкідлива кішкам валеріана чи ні, якщо заздалегідь ви знаєте результат події?

Ветеринари радять купувати вихованцеві м`яку іграшку, яка просякнута котячої м`ятою. Ця рослина дуже поширене по всій території СНД і доступно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!