Чим шкідлива "кола"?

чим шкідлива

Товар, який є найбільшим торговим брендом США, виробництво і поширення якого охоплює понад 200 країн світу, не може залишитися без пильного спостереження з боку. Головне завдання цієї уваги визначити, чим корисний продукт, а головне, якої шкоди він несе оточенню. Кока-Кола яскравий тому приклад і питання, чим шкідливе Кола, актуальний досі.

Хімічний склад напою

Газована вода, покликана тамувати спрагу людини, не завжди корисна в вживанні. Основні компоненти популярного напою це вода, цукор (замінник цукру «аспартам»), кофеїн, двоокис вуглецю, ортофосфорна кислота, барвники карамель і кармазин, консерванти, натуральні ароматизатори. Тепер докладніше, ніж шкідлива Кока-Кола.

Детально про кожен інгредієнті

Газована вода, а точніше вуглекислий газ, негативно впливає на шлунково-кишковий тракт, порушує процес травлення, викликає печію. Негативно впливає він на роботу печінки і жовчовивідних шляхів.

Замінник цукру ( «аспартам») солодше самого цукру в 200 разів. Потрапляючи в організм, аспартам розпадається на амінокислоти і метанол. Метанол - отрута для нервової і судинної системи людини. Не лякайтеся відразу, треба випити 27 літрів Коли в день, щоб отримати отруєння. Серед амінокислот - фенілаланін, він протипоказаний людям з порушеним метаболізмом. Накопичення цієї амінокислоти та її токсинів ведуть до поразки ЦНС. Аспартам, як штучний замінник цукру також веде до штучного порушення спраги, так що тонізуючий ефект Кока-Коли уявний.

Кола протипоказана діабетикам, тому що містить величезну кількість цукру. Надмірне вживання напою, може збільшити постійне вміст глюкози в крові і як наслідок діабет.



Чим шкідлива Кола ще? Харчова добавка або барвник кармазин заборонений до застосування в Норвегії, Швеції та Австрії. Він являє собою небезпечний алерген, особливо для людини, яка страждає на астму. У Росії вона дозволена.

Найшкідливіший компонент

Ортофосфорна кислота - компонент, що вимагає особливої уваги. У неї відразу кілька негативних факторів. Надлишковий вміст цієї кислоти в напої призводить до вимивання з кісток людини солей кальцію. Вимиваються вони в кров і далі осідають у нирках. Виходить подвійний негатив, спочатку слабшає кісткова тканина через вилучення кальцію, а потім в нирках утворюються камені. Якщо вуглекислий газ, барвники, аспартам можуть бути присутніми і в інших газованих напоях, то негативний вплив фосфорної кислоти на нирки характерно тільки для Кока-Коли. Додамо, що ортофосфорна кислота руйнує зубну емаль і забарвлює зуби в жовтий колір.

Кофеїн, алкалоїд відомий. Знаходиться він і в каві і в чаях, шоколаді і ліках, але в комплексі з перерахованими вище компонентами розвіює сумніви - чи шкідлива Кола. Сечогінний ефект прискорює процес виведення з організму мінералів, корисних для кістки. Разом з сечею виводиться магній, калій, натрій, вода і кальцій, який не осів в нирках.

Консервант - бензоат натрію, він здатний пригнічувати ферменти розщеплюють жири. Це тягне до надмірної ваги. Також діє і підвищений вміст цукру в напої.

Ось розширений опис компонентів, з яких складається сучасна Кока-Кола. Чи шкідлива Кока-Кола і пити її - вирішувати тільки Вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!