Чи шкідлива клізма?

Чи шкідлива клізма?

Будь-яке втручання в організм людини, яке порушує звичний ритм життя, завжди зустрічає протистояння. А якщо таке вторгнення відбувається через задній прохід, то організм пручається з подвоєною силою. Чи шкідлива клізма, допомагають зрозуміти ситуації, коли цей захід є життєво необхідною.

різноманіття клізм

Чи замислювалися Ви, що за своїм призначенням клізми можуть бути очисними і лікарськими, поживними і лікувальними. Існують навіть психотропні, еротичні і ретельно. Відомі також «виховні» клізми, які спрямовані на те, щоб привчити дитину ходити в туалет. Виходячи з такого різноманіття, відразу складно визначити, чи шкідливо робити клізму або корисно.

На властивості клізми також впливає її обсяг, склад і температура. Мінімальний обсяг клізми може починатися з 10 мл, а максимальний доходить (в сумарному результаті) іноді до 25 літрів.

Корисна клізма



Різноманітність видів і характеристик клізм говорить про широкий спектр її застосування. Вона здатна ліквідувати запори і лікувати організм при отруєннях. Очищає організм перед дослідженнями, операціями і майбутніми пологами. За допомогою клізми вводять розчини, що перешкоджають дисбактеріозу кишечника, стимулюють перистальтику товстої кишки. Процедура промивання товстого кишечника підвищує його функціональність, зменшує і зводить до мінімуму запальні процеси. Робить позитивний вплив на такі внутрішні органи як печінка, підшлункова залоза, жовчні шляхи. Шкода клізми відсутня, якщо вона призначена лікарем і її використання контролюється медичним персоналом. Адже клізма це все-таки медична процедура.

Клізма для очищення

Сучасним способом схуднення і очищення організму деякими людьми обрана клізма. Шкода чи користь буде від її застосування, визначає тільки частота процедури. Багаторазові повтори і різні склади клізми можуть, гарантовано привести до знищення мікрофлори кишечника, порушення процесу травлення і засвоєння корисних речовин. Це пов`язано з тим, що деяка частина поживних продуктів всмоктується в організм саме в кишечнику, а постійне і часте клізмірованіе вимиває всю інформацію, не даючи процесу засвоєння речовин дійти до логічного завершення. Такі процедури не мають наукового обґрунтування і знаходяться в полі нетрадиційної медицини. Також часте застосування клізмотерапіі може викликати і залежність від клізми, відмова самостійної роботи кишечника. Самолікування і дилетантське ставлення до клізмі можуть спровокувати анемію (недокрів`я) і дисбактеріоз, порушення органічного балансу в шкірному покриві і нігтях.

Необхідно зрозуміти, що вирішити, чи корисна клізма для конкретного випадку, має людина з медичною освітою. Саме грамотне і цільове призначення процедури, вивірені обсяги і склад, матимуть позитивний вплив на організм людини і стан його здоров`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!