» » » Чим корисна манна каша?

Чим корисна манна каша?

Чим корисна манна каша?

Манна каша є досить популярним і корисним продуктом. На жаль, багато дітей не люблять її. Так як поживність манної каші далеко не найвища, вводити її в постійний раціон не обов`язково, якщо немає причин цього робити. Тільки манна каша перетравлюється в нижньому відділі кишечника. Завдяки цьому вона ефективно очищає кишечник від слизу і зайвого жиру. Саме тому вона особливо корисна людям, що страждають хворобами шлунково-кишкового тракту.

Поживна цінність манної каші

Манна каша має непогані поживними властивостями. Вона містить білок для будови тканин, вітаміни групи В (В1 і В2, які покращують стан, наприклад, волосся), нікотинову кислоту - вітамін РР, а також безліч мінеральних речовин. Так як манна каша готується на молоці, вона містить кальцій та інші вітаміни, що робить страву ще корисніше. До того ж, до неї завжди можна додати ягоди, горіхи або варення.

За корисними властивостями, як було описано вище, манна каша не займає лідируючих позицій, так як практично не містить такої корисної клітковини. Але так як вона на дві третини складається з крохмалю, то є ситним блюдом. Така каша підходить для людей з ослабленим організмом, наприклад, після перенесених хвороб або медикаментозного лікування. До того ж, манна каша хороша для людей, що знаходяться в післяопераційному періоді. У цій статті ми розглянемо, чим корисна манна каша і чи корисна вона взагалі.

Шкода і протипоказання

Глютен в складі може викликати алергію і спровокувати появу хвороби целіакія. Для дітей цей компонент не корисний, так як при регулярному вживанні він робить слизову кишечника тонше, що порушує всмоктування поживних речовин. Для дорослої людини ця проблема не стоїть, тому що організм вже сформований.



Також в складі є фітин, який, вступаючи в реакцію з кальцієм, погіршує його засвоєння, що згодом може позначитися на нервовій і кісткової системах. Знову ж таки, ця проблема актуальна тільки для дітей.

Крім того, регулярне вживання манної каші сприяє набору зайвої ваги. Як бачите, манна каша може бути і корисною, і шкідливою, тому включати її в раціон потрібно акуратно.

Будьте здорові!

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!