» » » Від чого залежить стать дитини?

Від чого залежить стать дитини?

Від чого залежить стать дитини?

Багато століть людство цікавлять питання про те, як можна вплинути на стать дитини. З метою обзавестися спадкоємцем, придумувалися різні способи впливу, багато з яких були засновані на забобони і забобони.

X- і Y-хромосоми

Сьогодні будь-який старшокласник, якому пощастило в школі відвідати урок біології та анатомії і прослухати довгі і нудні розповіді викладача про X, Y хромосомах, домінантних і рецесивних генах, впевнено відповість вам, що стать дитини залежить від чоловіка, так як яйцеклітина несе в собі тільки Х -хромосому. Тому велике значення має, який сперматозоїд запліднив яйцеклітину: несе Х-хромосому (дівчинка) або Y-хромосому (хлопчик). Але наскільки це з`єднання випадково? Чи є способи впливу?

Y- сперматозоїди і Х- сперматозоїди відрізняються один від одного своїми властивостями. Y легші, дрібні і рухливі, але не такі живучі, як Х. Саме ці характеристики стали основою для тверджень, що якщо статевий контакт відбувається задовго до початку овуляції, більше шансів на те, що яйцеклітина буде запліднена Х-сперматозоїдом, і у пари народиться дівчинка.

У тих випадках, коли статевий контакт передує овуляції, підвищується ймовірність того, що народиться хлопчик, тому що швидкі і рухливі Y-сперматозоїди швидше досягнуть яйцеклітини.

Навіть з урахуванням розвитку і вдосконалення сучасних методик, немає 100% гарантії, що у вас народиться малюк саме тієї статі, який ви хочете. Якщо не можна змінити те, від чого залежить стать дитини, можна спробувати підштовхнути природу до правильного рішення.

Харчування в період планування вагітності



Найвідомішим способом планування статі майбутньої дитини є спеціальна дієта. Якщо ви хочете дівчинку, то в період менструального циклу, що передує зачаття, вживайте в їжу молочні продукти, овочі: огірки, буряк, баклажани, морква, горошок, перець, цибулю, загалом все, за винятком картоплі, і пийте какао. У ваш щоденний раціон повинні також входити горіхи, риба, яйця, мінеральна вода з кальцієм, солодощі, випічка без дріжджів і солі, варення.

Не слід вживати в їжу м`ясо, газовані напої і такі фрукти і ягоди, як черешня, смородина, абрикоси, апельсини, дині, сливи і банани.



Якщо ви хочете сина, то у вашому раціоні має бути м`ясо, гриби, картопля, персики, абрикоси, фініки, банани, сухофрукти, сочевиця, манка і рис. З напоїв можна пити тільки чай, вино і мінеральні содові води. Не варто їсти солодке, рибу, багато фруктів і овочі.

Дієту слід дотримуватися не менше 3 місяців на етапі планування поповнення сімейства. Багато лікарів до подібних дієт відносяться досить скептично, так як їх ефективність не доведена. У період вагітності дотримання подібної дієти може бути шкідливо для плода.

День зачаття впливає на стать дитини

Польський лікар Бенеден стверджує, що стать дитини можна вгадати. Від чого залежить стать дитини в даній методиці? На думку лікаря, дівчинку можна зачати за 13-14 днів до менструації, а хлопчика - за 11-12 днів.

Існує також думка, що яйцеклітина може «віддавати перевагу» або Y-, або Х-сперматозоїди і відторгати що не влаштовують її сперматозоїди. На цій точці зору заснований метод планування статі малюка, що рекомендує батькам, що бажають хлопчика, мати статеві контакти за пару днів до початку овуляції, а бажаючим дівчинку - після овуляції.

Сьогодні найвірогіднішим методом планування статі дитини є методика поділу Х- і Y-сперматозоїдів за допомогою лазера. Використовується вона в процесі штучного запліднення (ЕКЗ). За бажанням майбутніх батьків яйцеклітину запліднюють тільки сперматозоїдами містять Х-або Y-хромосоми. Імовірність народити хлопчика при подібному заплідненні складає 75%, а дівчинку - 91%.

Стать дитини і біоритми

Існує метод планування статі малюка за біоритмами. Є думка, що при певній комбінації біоритмів подружжя можна зачати дитину певної статі. Обчислення і облік цих поєднань дозволяє скласти індивідуальний календар зачать.

Складніше йде справа з парами, які мріють про близнюків. Перш ніж звертатися за складанням індивідуального календаря, поцікавтеся, чи були по чоловічій лінії випадки народження двійнят. Якщо так, то шанси зачати близнюків зростають на 50%. Так що не тільки стать дитини залежить від чоловіка, від нього залежить ще і кількість малюків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!