» » » Як часто повинен ворушитися дитина?

Як часто повинен ворушитися дитина?

Як часто повинен ворушитися дитина?

Активні рухи плода починаються приблизно з 7 тижня вагітності. Швидше за все (і так буває частіше), мати зможе відчути ворушіння трохи пізніше (17-20 тижні), коли дитина злегка підросте, зміцніє і вже зможе створювати відчуваються, значні поштовхи в стінки матки. А ось як часто повинен ворушитися дитина?

Чому плід ворушиться?

В принципі, ворушіння плода - це і є ознака його життєдіяльності. Періодично здійснюються активні ворушіння дитини протягом дня сигналізують нам про те, що все в порядку. Якщо ж ворушіння відсутні протягом більш ніж дванадцяти годин, це погана ознака, службовець тривожним сигналом.

Як часто ворушиться дитина: норми

На терміні 16-18 тижнів мати може і не відчувати поштовхів дитини щодня. Після 30-тижневого терміну малюк повинен подавати ознаки активності щодня і багаторазово. Причому руху (поштовхи, ворушіння) обов`язково чергуються з періодами спокою. Пояснити це просто: дитині потрібен відпочинок після активної діяльності.

Після 32 тижнів часто ворушитися дитина вже не буде, це нормально. Менше, зате сильніше! Так, поштовхи відтепер і до пологів будуть особливо сильними. В цілому, в останньому триместрі вагітності ви повинні налічувати не менше десятка періодів активного ворушіння в добу.

Плід часто ворушиться, це погано?

Існує думка, що надмірно часті ворушіння є ознакою гіпоксії, проте деякі фахівці і доктора заперечують зв`язок з цим відхиленням. Навпаки, побоювання у вас повинні викликати надто рідкісні і слабкі ворушіння плода, менш десяти разів на день, і ледве відчуваються. У разі, якщо у вас є підозри з цього приводу, терміново зверніться до лікаря.

Коли починаються ворушіння дитини: терміни

Більш точно сказати не можна, обмежимося тим, що якщо вагітність перша, то при терміні приблизно в 20 тижнів ви повинні відчути поштовхи дитини. Якщо повторна, швидше за все, ворушіння почуються раніше, на 17-18 тижні.



Зрозуміло, багато що залежить ще і від вашої чутливості і статури. Повні жінки можуть відчути перші ворушіння після 20 тижнів, але це не вказує на їх відсутність. У той час як худенькі вже на терміні в 14 тижнів здатні відчути, як ворушиться дитина.

Якщо дитина погано ворушиться

Для того щоб зробити висновки про життєдіяльність дитини, лікар скористається нестрессового тестом і БФП (біофізичний профіль плода). Тест являє собою записування частоти серцебиття плода за допомогою спеціального датчика. Кріплять його на живіт жінці, завмер виробляється протягом тридцяти (30) хвилин, результати записуються на діаграму на папері - щось на зразок усім знайомого ЕКГ. Досліджуючи діаграму, амплітуду і частоту отриманої кривої, роблять висновки про стан плода.

Поганим знаком є зниження частоти в моменти рухової активності дитини (ворушінь) і в цілому при падінні частоти серцебиття нижче 110 ударів в хвилину. Також ненормально, якщо ритм монотонний, все прямо навпаки «дорослим» вимогам до серця.

Якщо з`ясовуються подібні подробиці, то може бути застосований БФП. Їм аналізують серцеву діяльність, кількість вод (навколоплідних), м`язовий тонус. Якщо буде виявлено стан вираженої гіпоксії (гіпоксія - це недолік кисню для плода), буде застосовано екстрене кесарів розтин.

Годі про сумне. Тепер ми знаємо, як часто повинен ворушитися дитина, і головне - не нервувати, а про всі відхилення повідомляти лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!