» » » Як користуватися тонометром?

Як користуватися тонометром?

Багато матусі не завжди можуть перебувати поруч зі своїм малюком, щоб вчасно його погодувати груддю. Спеціально для такої ситуації придумали молокоотсос - прилад, який імітує рухи губ дитини і зціджує молоко з материнських грудей для його подальшого зберігання та використання. Але далеко не всі мами знають, як користуватися тонометром, а деякі, хто знає, скаржаться, що він погано зціджує молоко. Ми хочемо допомогти Вам вирішити обидві ці проблеми. Почнемо з того, якими бувають молоковідсмоктувачі.

види Біологічно активні добавки

  1. Ручний. Інтенсивність роботи такого молоковідсосу залежить від Ваших особистих зусиль. Ви керуєте приладом за допомогою своєї руки. Відповідно, чим частіше і швидше Ви використовуєте молокоотсос, тим більше молока Ви отримаєте.
  2. Електричний. Його досить просто правильно встановити і включити. Далі потрібно просто розслабитися, а молокоотсос зробить сам всю роботу. Електричний молокоотсос, особливо фірмовий, дорожче ручного.

Використання молокоотсоса



У цій графі ми розповімо, як користуватися ручним тонометром і електричним. В цілому, правила будуть однаковими, проте все одно частіше звертайтеся до інструкції для Вашого конкретного приладу - деякі дії можуть відрізнятися.

  1. Якщо використовуєте молокоотсос вперше, спочатку його простерилізуйте, а потім зберіть за інструкцією.
  2. Добре помийте руки, помасажуйте груди, заспокойтеся і розслабтеся. Уявіть собі, що зараз не Ви будете зціджувати у себе молоко, а Ваша дитина буде смоктати груди. Таким чином Ви включите в роботу необхідний рефлекс, без якого молоко не піде. Для кращого уявлення Ви можете присісти біля своєї дитини.
  3. Розмістіть сосок по центру фланця, щоб було зручно, щоб Ви не відчували дискомфорт і щоб сосок НЕ терся об пластик приладу. Якщо використовуєте помпову модель, почніть ритмічно натискати на грушу- якщо модель поршнева - кілька разів опускайте важіль, щоб вибрати зручну для себе швидкість. Якщо в перший раз використовуєте електричну модель, то також почніть з мінімальної швидкості і інтенсивності, поступово налаштовуючи прилад під себе. На початку використання підуть крапельки молока, але потім молоко піде або тонкої рівною цівкою, або пульсуючим струменем. Якщо все відбувається саме так і Ви не відчуваєте при цьому болю, то все в порядку.
  4. Якщо молоко перестало текти, приберіть від грудей молокоотсос. При використанні ручних тонометри таке відбувається через 12-15 хвилин після використання, при використанні електричних - в два рази швидше.
  5. Якщо молоко потрібно зберегти, то відразу після проціджування помістіть його в щільно закриту ємність і приберіть в холодильник.
  6. Після використання прилад потрібно розібрати, помити і висушити.

Корисні поради



Щоб поліпшити ефективність роботи молоковідсмоктувача, можна використовувати деякі маленькі хитрощі:

  • Намагайтеся зціджувати молоко весь час в одному і тому ж місці, в одній і тій же обстановці і обов`язково в теплому приміщенні. Це потрібно для формування чіткого рефлексу і розширення судин, внаслідок чого молоко піде швидше.
  • Також стимуляції виділення молока допоможе уявлення всього того, що тече: води з крана, душа, водоспаду і т.д.
  • Якщо груди набрякла і тверда, перед процедурою ретельно помасажуйте її по всій її поверхні.
  • Якщо є тріщини на сосках, перед сцеживанием їх можна змастити звичайним рослинним маслом.
  • Якщо молоко тече погано і повільно, поміняйте на час груди, а потім знову поверніться до першої.
  • Користуватися приладом можна приблизно кожні три години.
  • Якщо груди повна, а молоко йде повільно, перевірте гарненько молокоотсос на справність.

Ось бачите - все дуже просто! Досить попрактикуватися і навчитися налаштовуватися на процес, і питання про те, як правильно користуватися тонометром, просто зникне сам по собі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!