» » » Як збільшити ріст?

Як збільшити ріст?

Як збільшити ріст?

За своєю природою людина досить самокритична істота. З цієї причини зустріти повністю задоволену собою особистість вкрай складно. Навіть дійсно красиві і повноцінні, на думку інших людей, нерідко мають цілу гору комплексів, що стосуються зовнішності. Так, наприклад, чимало людей незадоволені своїм зростом. Саме їм ми й присвячуємо цю статтю, в якій мова піде про те, як збільшити ріст.

Вирости не так просто

Відразу скажемо, що зробити це не так просто, як може здатися на перший погляд. Особливо, коли є генетична схильність. Так, якщо зростання ваших батьків не перевищував 160-165 сантиметрів, ви навряд чи зможете досягти позначки, що дозволяє вам підкорити баскетбольні олімпи. Проте, при правильному харчуванні і грамотному підході до власного способу життя, набрати зайві кілька сантиметрів цілком реально.



Продовжуючи розмову про те, збільшити зростання в домашніх умовах, треба сказати, що бажано братися за цю роботу у віці до 18 років. Але ж багато ортопеди твердять, що людина росте до 25 років, запитаєте ви? Так то воно так, але все-таки у більшості людей основний період зростання закінчується в 17-19 років. Звичайно, бувають і винятки, але тим не менше.

хребет

Ні для кого не секрет, що величезну роль на зростання надає хребет, точніше його «рівність». З огляду на сучасний малорухливий спосіб життя і постійне просиджування біля комп`ютера, причинами недостатнього зростання можуть бути всілякі викривлення. Тому, перш за все, відвідайте досвідченого масажиста або лікаря-ортопеда. Якщо у вашому випадку будуть виявлені проблеми - беріться за їх рішення негайно, так як з віком викривлення хребта тільки поглиблюються і провокують ряд інших захворювань. При правильному ж лікуванні, ви зможете відновити природну форму хребта, тим самим, додавши до зростання заповітні міліметри, а, може бути, і сантиметри. Звичайно, одним махом збільшити зростання на 10 см таким способом навряд чи вдасться, але добрий початку. До того ж, якщо виправити викривлення в дитячому або підлітковому віці, не виключено, що це дасть поштовх організму для подальшого природного зростання.

живлення



Величезну роль в контексті, як збільшити ріст людини, відіграє харчування. Важливо повноцінно харчуватися протягом усього дня, а не голодувати годинами, а потім в один мах спустошувати весь холодильник. Необхідно є трохи, але часто, дотримуючись періодичність. Обов`язково повинні бути присутніми повноцінні сніданок, обід і вечерю. Не зайвими будуть і легкі перекуски протягом дня. Важливо, щоб в організм потрапляло багато білка, вуглеводів і клітковини. Їжте більше сиру, пийте молоко, не забувайте про хліб з висівками, м`ясі, рибі, а також свіжих овочах і фруктах. Якщо немає можливості повною мірою збагачувати організм вітамінами і кальцієм традиційним способом - зверніть увагу на всілякі комплекси, які випускаються в таблетках. До речі, кажучи про те, як збільшити ріст дитини, можна порадити батькам купувати своєму чаду всілякі «Несквік» та інші готові сніданки, збагачені мінералами, вітамінами і, що найголовніше, кальцієм. Такий підхід сподобається і дітям, і вам. Якщо говорити про конкретні мікроелементах, важливо, щоб в першу чергу в організм потрапляли вітаміни С і Е. Вони впливають на відділ головного мозку, який відповідає за ріст. Також дуже важливий вітамін А, який в достатку присутній в моркві і риб`ячому жирі. В цілому, вищезазначені мультикомплекс, що продаються в аптеках, містять все, що необхідно для зростання. Головне, проконсультуйтеся з лікарем або фармацевтом.

Спорт

Говорячи про те, чи можна збільшити зростання, не можна пройти повз спорту. Будьте активніше: грайте в ігри (тільки не на комп`ютері), робіть регулярну зарядку, вісіте на турніку - все це допоможе в плані збільшення зростання. До речі про турніку, на перших етапах ви можете просто висіти на ньому по кілька хвилин. Далі, коли звикнете і відчуєте в руках силу, вводите вправи з підтягування і розгойдування корпусу. Не зайвим також буде висіти, прив`язавши до ніг адекватний вантаж. Головне, якщо ви хочете вирости, не займайтеся видами спорту, які мають на увазі серйозне навантаження на хребет (штангою, наприклад).

неприродні способи

Все вищесказане в більшій мірі стосується того, як збільшити ріст підлітка чи молодої людини. Якщо ж вам далеко за 30, але ви відчули яскраве бажання вирости, насичене корисними елементами живлення і заняття спортом навряд чи допоможуть. У такій ситуації тільки хірургічне втручання. Однак цей підхід забере у вас місяці часу, та й грошей буде потрібно чимало. Що вже говорить про хворобливість процедури.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!