Як позбутися від шуму у вухах?

Як позбутися від шуму у вухах?

Шум у вухах - це дуже неприємне відчуття, яке заважає концентруватися на будь-якої діяльності. Шум у вухах може свідчити про підвищений артеріальний тиск, про атеросклероз судин головного мозку, отиті, мігрені, отосклерозі, розсіяному склерозі, невриномі слухового нерва. Дізнатися більше про можливі причини цього симптому можна зі статті Чому дзвенить у вухах.

Безумовно, як вилікувати шум у вусі при якомусь серйозному захворюванні, вам підкаже тільки лікар. Але є кілька способів, як позбутися шуму у вухах самостійно.

  • Перш за все, не варто зловживати аспірином. Цей препарат часто приймають люди, щоб лікувати артрит. Призначена вашим лікарем доза не завдасть шкоди, але ось збільшення її в кілька разів цілком може стати причиною як шуму в вусі, так і втрати слуху.
  • Хороший рада, який допоможе позбутися від шуму у вухах - відмовитися від нікотину. Ця речовина призводить до збудження всю нервову систему, в тому числі, і слуховий нерв.
  • Порушення нервової системи виникає також через надлишок кофеїну. Тому варто обмежитися в вживанні кофеїновмісних напоїв.
  • Щоб прибрати шум у вухах, вам варто скоротити кількість споживаної солі в своєму раціоні. Занадто багато кухонної солі може призвести до набряку тканин внутрішнього вуха. Це може згодом призвести до порушення координації і погіршення слуху.
  • Дуже важливо захищати вуха від гучних звуків, якщо ви працюєте на галасливому виробництві. В такому випадку на роботі вам слід обов`язково носити спеціальні навушники.
  • Спробувати прибрати шум у вухах можна за допомогою інших звуків. Наприклад, деякі фахівці вважають, що звук води, що ллється допоможе вам у вирішенні це проблеми. Можна поставити в кімнаті, де ви перебуваєте багато часу, невеликий механічний фонтанчик або водоспад. Також можна прослуховувати записи з прибоєм або іншими подібними природними звуками.
  • Існує спеціально розроблена методика релаксації, яка допоможе знизити шум у вухах. Суть методики полягає в розслабленні різних груп м`язів.
  • Можна вдатися до допомоги заспокійливих препаратів. Справа в тому, що приблизно дві третини пацієнтів з дзвоном у вухах також страждають від нападів тривожності.
  • Ну і нарешті, періодично вам потрібно стежити за тим, щоб вуха були чистими. Позбутися від сірки в домашніх умовах вам допоможуть спеціальні пристосування, які у великій кількості представлені в магазинах косметики і побутової хімії.


Крім описаних методів ви можете вдатися до секретів народної медицини, які наведені в статті Шум в голові: як позбутися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!