» » » Чому крутиться голова?

Чому крутиться голова?

Чому крутиться голова?

Запаморочення може бути різним. Воно може бути викликано як самими звичайними побутовими причинами, але так і серйозними внутрішніми змінами в організмі. Слід звернутися до лікаря, якщо ви відчуваєте запаморочення часто. Сьогодні, спробуємо розібратися в причинах цього неприємного явища. Отже:

Чому крутиться голова?

  • Під час якихось хвилюючих і, в той же час, стресових ситуацій виробляється адреналін. Цей процес відбувається досить швидко, щоб відчути раптове запаморочення. Адреналін викликає спазм гладкої мускулатури судин. Через це погіршується кровопостачання головного мозку. Згадайте себе, коли вам доводиться говорити зі сцени або готуватися до виступу. Згадайте себе на будь-якому іспиті в період підготовки до відповіді. Всі ці стресогенні ситуації викликають запаморочення. Однак, не всі люди схильні до цього.
  • Часто, запаморочення виникає через невідповідність відчуттів нашого організму. Очі бачать одне, а вестибулярний апарат відчуває зовсім інше. Іншими словами, при хитавиці на морі, ми бачимо що Земля не перевертається догори дном, а вестибулярний апарат, через гойдання судна по хвилях, відчуває, що починається апокаліпсис. У підсумку, ми отримуємо невідповідність зорових і чуттєвих образів, що призводить до неприємних відчуттів. Не всі люди схильні до цього ефекту.
  • У голові паморочиться через збої в системі кровопостачання в головному мозку. Відділи мозку, які відповідають за рівновагу, можуть працювати погано через нестачу крові.
  • Ще одна причина поширена серед любителів дієт. Пам`ятайте, ті хто любить поголодувати можуть відчувати відчуття запаморочення через нестачу глюкози в крові. Як відомо, потрібну кількість глюкози приходить до нас разом з їжею.
  • Поширена причина запаморочення - це захворювання вестибулярного апарату. Він знаходиться у внутрішньому вусі. Ця хвороба супроводжується ілюзіями переміщення тіла і предметів в просторі, часто спостерігається блювота і проступає холодний піт. Вестибулярний апарат може захворіти в результаті ускладнень після отиту.
  • Хвороба Меньєра - ще одна причина систематичних запаморочень. Хвороба проявляється в таких симптомах, як систематичні запаморочення, які супроводжуються шумом і свистом у вухах, а також частковою втратою слуху. Це відбувається через збільшення кількості рідини у внутрішніх структурах вуха або зміни складу електролітів в цій рідині. Цікавий факт полягає в тому, що в такому стані можуть випадати певні звукові частоти. Тобто людина може чудово чути шепіт, але зовсім не чути звичайну мову.
  • У голові паморочиться через перилімфатична фістули, тобто розриву мембрани між внутрішнім вухом і середнім вухом. Симптом такої. Різко настає одностороння глухота, яка супроводжується запамороченнями. Відмітна особливість захворювання - це посилення запаморочення при кашлі або чханні.
  • Якщо ви відчуваєте нудоту, шум у вухах, запаморочення, то, швидше за все, ви маєте справу з мігренню. Також мігрень відзначають, якщо людина набуває підвищеної чутливості до яскравого світла або гучного звуку.
  • Отруєння алкоголем або отруєння в результаті серйозного інфекційного захворювання зазвичай супроводжується головним болем і запамороченням. Також ці симптоми характерні для наявності черепно-мозкової травми.


Яка б причина не була, не можна залишити її без уваги. Звичайно, не варто бігати до лікаря після веселої вечірки або після того, як ви побували високо в горах і закрутилася голова. Але якщо головні болі і запаморочення проходять систематично, значить потрібно пройти обстеження. Подбайте про себе заздалегідь, і ви уникнете серйозних проблем зі здоров`ям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!